Motors TV zender van de maand augustus op Delta

Motors TV is hèt motorsport kanaal voor hoge snelheid en biedt de grootste selectie internationale auto- en motorsport evenementen in Europa. Zo zijn er van maart tot oktober nagenoeg elk weekeind LIVE evenementen. Veel belangrijke evenementen zijn voorzien van Nederlands commentaar door vooraanstaande motorsport journalisten.


Motors TV zendt jaarlijks meer dan 80 internationale motorsport evenementen uit waaronder de FIA World Rally Championship, de FIM Motocross World Championship, de V8 Supercars, de American Le Mans Series, de FIA GT3 European Championship, de Inside Grand Prix (het laastste niews over de F1 paddock), de AMA Superbike (inclusief de spraakmakende Daytona 200), de FIA Formula 2, Superleague Formula, de AMA Motocross, International GT Open, European F3 Open, GP3 Series… en nog veel meer.

Motors TV zendt ook Nederlandse en Belgische evenementen uit: waaronder de Dutch Supercar Challenge, Belgian GT, Belgian Motocross, Belgian Touringcar, Belcar en de World Superbike in Assen. Naast de races op veel internationaal vermaarde circuits ook rally, single-seaters, GT, karting, off-road racing, track racing, rally cross, ice racing, powerboat en speedway.

FIM Motocross World Championship

zanzaniDe FIM Motocross World Championship is één van de meest aantrekkelijke, spectaculaire en competitieve motorsport van de wereld en is LIVE te volgen op Motors TV. De serie races worden gehouden op permanente circuits in o.a. Groot-Brittannië, Brazilië, Italië, Zweden en Duitsland en bestaan elk uit een 40 minuten durende race. Alle races worden door Motors TV LIVE uitgezonden en voorzien van Nederlands commentaar.

FIA World Rally Championship

Australia-creditsToppunt van de wereld rallysport, het WRC, waarbij de rijder als autofabrikant afzonderlijk strijden om de wereldtitel. Ook dit jaar zendt Motors TV alle dertien WRC-rally´s uitgebreid uit met onder andere on-board beelden van de Finnen Mikko Hirvonen en Jari-Matti Latvala die dit jaar druk uitoefenen tegen de titelverdediger en weergaloze Sebastien Loeb. In de maand augustus kunt u bij Motors TV naar de negende ronde, Rally van Duitsland, van de WRC kijken:

  • Preview op donderdag 18 augustus vanaf 19.05 en 22.30 uur
  • Dag 1 op vrijdag 19 augustus vanaf 22.30 uur
  • Dag 2 op zaterdag 20 augustus vanaf 22.30 uur
  • Dag 3 op zondag 21 augustus vanaf 22.30 uur
  • Terugblik op vrijdag 26 augustus vanaf 22.30 uur

Voor de Nederlandse rallyfans is het ook bijzonder seizoen, dit jaar rijden Dennis Kuipers en Peter van Merksteijn een of meerderde WRC-rally´s mee.

Motors TV doet dus uitgebreid verslag van het World Rally Championship, met per evenement vier of vijf verschillende programma’s. Op de donderdagavond voor de rally zendt Motors TV een preview van een uur uit. Op vrijdag, zaterdag en zondag is er ’s avonds een samenvatting van 52 minuten over de gebeurtenissen van die dag. Tot slot is er de vrijdag na iedere rally een 1-uur durende samenvatting van alle hoogtepunten. De uitzendingen van de World Rally Championship worden voorzien van Nederlands commentaar.

AMA Superbike

Laguna Seca, in California, is het toneel van de zevende ronde van het American Superbike Championship, waarna de deelnemers doorreizen naar Virginia voor de achtste ronde van hun kampioenschap. Ronde 7, Laguna Seca, vindt plaats op donderdag 4 augustus. Ronde 8, Virginia International Raceway, staat gepland voor donderdag 25 augustus.

Beide uitzendingen vanaf 20.50 uur, met Nederlands commentaar van Frank Weeink.

FUN Cup: SPA 25 HOURS

Het Belgische Spa-Francorchamps is de traditionele gastheer van het grootste evenement op de Fun Cup-kalender: Het langste endurance autorace-evenement ter wereld. 120 auto’s komen niet 24 maar 25 uur lang op de baan. Een prachtige en vermakelijke uitputtingsslag.

Vrijdag 12 augustus vanaf 19.30 uur.

Airpower 2011

Twee dagen lang, de beste piloten, de meest indrukwekkende stunt teams en fascinerende vliegtuigen vliegen twee dagen boven het Oostenrijkse Zeltweg in het meest spectaculaire luchtvaartevenement van Europa. Airpower 11 is de noemer waaronder adembenemende en spectaculaire stunts worden vertoond door de meest befaamde vliegteams: Patrouille Suisse (Zwitserland), Royal Saudi Hawks (Saoedi Arabië), Krila Oluje (Kroatië), Team Orlik (Polen), Breitling Jet Team (Frankrijk) and Flying Bulls Aerobatics Team (Tsjechië).

Uitzending op zondag 14 augustus vanaf 21.35 uur.

Bron: Delta

~ door pietboon op 31/07/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: