Twee nieuwe Inspector George Gently films bij de BBC

Martin Shaw keert terug naar de Sixties in Northumberland als Inspector George Gently met twee nieuwe feature-length films geschreven door Peter Flannery en Stewart Harcourt voor BBC One.

Inspector George Gently – Gently Upside Down
Zondag 4 september, 21:30 uur NL tijd op BBC One (HD)

Inspector George Gently – Goodbye China
Zondag 11 september, 21:30 uur NL tijd op BBC One (HD)

Deze klassieke serie, met zijn grommende, gepassioneerde detective-held (Shaw) en zijn eigenzinnige, niet-politiek-correcte sidekick, Bacchus (gespeeld door Lee Ingleby), herschept liefdevol de Swinging Sixties wanneer deze uiteindelijk het noordoosten van Engeland bereikt. Vol warmte en humor, vanuit het oogpunt van hun “perfecte” politie partnerschap, brengt Inspector George Gently een kleurrijke nostalgie naar die periode. De serie geeft ook een fascinerend inzicht in een samenleving op de rand van verandering, en de moeilijkheden die de politie in de jaren zestig moest doorstaan tijdens hun moord- en misdaadonderzoeken. – zonder de hulp van moderne technologie.

Peter Flannery:

“Inspector George Gently has taken on a new lease of life since the series came home to its geographical and spiritual roots last year. The city of Durham – in true Geordie fashion – has welcomed the show with open arms and the cast and crew simply love being there.”

In de eerste film Gently Upside Down, worden Gently en Bacchus geworpen in de nieuwe wereld van de pop en media beroemdheden als een schoolmeisje verdwijnt en haar vriend in de bekendheid wordt gekatapulteerd.

De tweede film, Goodbye China geschreven door Peter Flannery, duikt in de wereld van politiegeweld en lijfstraffen als een jongen verdwijnt en een oude “grass” van Gently overlijdt.

Bron: BBC

~ door pietboon op 30/08/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: