KPN als eerste aanbieder met ESPN America HD

ESPN en KPN hebben overeenstemming bereikt over het doorgeven van ESPN America HD via KPN Interactieve Televisie vanaf 1 september 2011. Door de overeenkomst wordt KPN de eerste televisieprovider in Nederland, die het sportkanaal in High Definition doorgeeft. ESPN America biedt het hoogste percentage van originele HD sport content in Europa en brengt tegelijkertijd de beste sportcoverage uit de Verenigde Staten naar Nederland.

Voor de kijkers is ESPN AMERICA vanaf 1 september twee maanden gratis te zien. Hierna komt het vast in het HD pakket van Interactieve televisie.

De deal betekent dat KPN kijkers ook naar het vertrouwde ESPN Classic en het standaard ESPN America kanaal kunnen blijven kijken.

ESPN America neemt op jaarbasis meer dan 800 live sportevenementen per jaar voor rekening, inclusief wedstrijden uit de Amerikaanse NFL (American Football), MLB (Honkbal) en NCAA (College Sports). Hiernaast brengt de zender ook toonaangevende Amerikaanse nieuws- en studioprogramma’s.

De lancering van ESPN AMERICA HD komt voor sportfans op een ideaal moment, omdat het in Amerika een bedrijvige sportperiode betreft. De start van het Amerikaanse American Football profseizoen valt samen met het schema van de Amerikaanse college American football competitie en tegelijkertijd vindt het honkbalseizoen (MLB) zich in een beslissende fase. MLB fans kunnen met meer intensiteit genieten van de laatste maand van het reguliere seizoen, alvorens de strijd om de vermaarde World Series in oktober losbarst. De league is populair in Nederland, zeker met de toevoeging van Nederlandse spelers, waaronder All Star pitcher Jair Jurrjens (Atlanta Braves) en pitcher Greg Halman (Seattle Mariners).

Op American football gebied is ESPN AMERICA de thuisbasis van de National Football League. In het nieuwe seizoen zendt de sportzender 123 wedstrijden uit, inclusief wekelijks vier live wedstrijden uit de Verenigde Staten. ESPN verslaat hierbij niet alleen het reguliere seizoen, maar ook de Playoffs, de Pro Bowl en –één van de grootste sportevenementen ter wereld- de Super Bowl.

Voor de Nederlandse football fans is er dit jaar verder zowaar een directe link met NCAA College American football. De beste college teams spelen voor het BCS Kampioenschap, maar geen team zal meer interesse wekken dan Boise State University. Drie Nederlandse jongens uit Amsterdam zijn in High Definition te bewonderen: Cedric Febis, Geraldo Boldewijn en Ricky Tjong-A-Tjoe. Hiernaast is er ook een student actief bij de University of Idaho, de Nederlandse Jeffrey Bediako.

Murray Barnett, vice president sports channels and syndication van ESPN EMEA:

“Iedereen die sport in High Definition heeft gezien, weet dat het een geweldige toevoeging is aan de kijkerservaring. De missie van ESPN is om sportfans te behagen en we hebben wereldwijd een lange historie om dat te bereiken met de meest modern technologie. De lancering van ESPN AMERICA HD op KPN is een goed voorbeeld van hoe we techniek en content combineren, zodat sportfans en onze distributiepartners daarvan profiteren.”

KPN TV Directeur Eric-Jan Doorenbosch:

“We zijn erg verheugd om ESPN AMERICA HD toe te voegen aan ons portfolio. Het geeft onze abonnees nog meer fantastische programmakeuzes.”

Door de overeenkomst met KPN kunnen de sportfans de komende jaren ook nog naar het vertrouwde ESPN Classic en het SD kanaal van ESPN AMERICA kijken. ESPN Classic brengt hierbij een hommage aan de legendes, de klassieke momenten en de herinneringen zoals geen enkel ander kanaal doet – met historische wedstrijden en evenementen en bekroonde documentaires, zoals de 30-for-30 filmserie van ESPN zelf). Hiernaast brengt de zender ook shows die opbouwen naar grote evenementen, zoals het Europees Kampioenschap voetbal in 2012 en de Olympische Spelen, en maakt het originele series, zoals de Legends of the Barclays Premier League.

Bron: persbericht

~ door pietboon op 31/08/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: