Sep-Okt-Nov 2011: Veel Louis Theroux bij de VPRO

Deze herfst zendt de VPRO op zaterdag op Nederland 3 Louis Theroux documentaires uit, oude en nieuwe. De Britse documentairemaker Louis Theroux is befaamd om zijn zoektochten naar het menselijke aspect in bizarre, vaak rechtlijnige, maar ook kromme en oppervlakkige subculturen.

12 september – African hunting holiday

Louis Theroux heeft zijn blik gevestigd op de merkwaardige wereld van de plezierjacht- game hunting. In de elite wereld van rijke Amerikaanse jagers, wordt veel geld betaald om een elitair avontuur te beleven: de mogelijkheid om in Afrika te jagen. Leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels, nijlpaarden en zelfs neushoorns worden voor de jacht gefokt en liggen voor het oprapen om te worden neer geschoten door mensen die daar genoeg geld voor over hebben.

Zaterdag 12 september, ca. 21.25 uur, Nederland 3

8 oktober: The Most Hated Family

Het zijn zonder uitzondering allemaal aardige mensen maar als groep zijn de Phelps moeilijk te verteren.

‘Thank god for dead soldiers’ en ‘Fags die-god laughs,’zijn de lijfspreuken van de Amerikaanse familie Phelps. Niet verwonderlijk dus dat de familie Phelps weinig populair is. Deze zonderlingen schrikken voor niets terug om hun boodschap te verkondigen. Ze houden zelfs niet hun mond bij een begrafenis van een soldaat.

Zaterdag 8 oktober 2011 20:50 uur, Nederland 3

15 oktober: America’s most hated family in crisis

Er is de afgelopen vier jaar veel veranderd bij de Amerikaanse familie Phelps in Topeka wanneer Louis hen weer terug ziet. Het gaat niet echt goed met de familie. De Phelps zijn er nu van overtuigd dat het einde van de wereld nabij is en ze gedragen zich steeds extremer. Ook neemt niet iedereen de eerdere documentaire die Louis over de Phelps maakte in dank af. Voor de Phelps is Louis onderdeel van een voorspelling. Hij is door God gezonden om de uitverkorenen wakker te schudden. De Phelps verwijten Louis zijn menselijke opstelling en tegelijkertijd zien zij een mogelijkheid in hem om aandacht te vragen voor hun kerk. Louis praat ook met jongere familieleden die de kerk hebben verlaten.

Zaterdag 15 oktober 2011 20:50 uur, Nederland 3

22 oktober: The Ultra Zionists; living in the danger zone

Wat beweegt de ultranationalistische Joodse kolonisten in de bezette gebieden in the West Bank en in Oost Jeruzalem? Louis Theroux wil het weten.Louis Theroux praat met ultra nationalistische Joodse kolonisten van de West Bank en Oost Jeruzalem. Hij wil weten wat mensen beweegt om zichzelf en hun familie in gevaar te brengen door hier te gaan wonen. Louis ontmoet kolonisten die nieuwe stukken grond opeisen voor Joodse bewoning en hij brengt tijd door met kolonisten die midden tussen de Palestijnse inwoners van Hebron en Oost-Jeruzalem wonen.

Zaterdag 22 oktober, 20:50 uur, Nederland 3

29 oktober/5 november: Miami Mega jail (2 delen)

Louis brengt een bezoek aan de meest beruchte en gewelddadige afdeling van Miami County Jail, waar de gevangenen met elkaar vechten om eten, of uit verveling.

Met 6.000 gevangenen en de doorstroom van meer dan 100.000 mensen per een jaar, is de mega gevangenis Miami County Jail een doorvoerplaats voor degenen die nog niet zijn veroordeeld en die in afwachting van een proces verblijven in het schemergebied tussen de rechtbank en gevangenis.

Zaterdag 29 oktober en 5 november, 20:50 uur, Nederland 3

Bron: VPRO

~ door pietboon op 31/08/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: