Eurosport komt met exclusieve Nederlandse editie

Vanaf vrijdag 23 september zendt Eurosport rechtstreeks het EK vrouwenvolleybal uit. Zeker met het oog op London 2012 een mooi evenement, waaraan ook het Nederlands damesvolleybalteam deelneemt. De coverage markeert voor Eurosport echter bovenal het begin van een nieuw tijdperk. Want voor het eerst in haar geschiedenis zendt de pan-Europese sportzender een evenement alleen in Nederland uit.

Uitzendschema poulefase Nederlands team Live
Vrijdag 23 september 17:15 Nederland – Spanje
Zaterdag 24 september 17:15  Bulgarije – Nederland
Zondag 25 september 17:15 Rusland – Nederland

Het internationale Eurosport kanaal zendt op bovenstaande tijdstippen geen live evenement uit. Het Europees kampioenschap volleybal voor vrouwen is wegens technische omstandigheden niet te zien via CanalDigitaal.

Door – met lokaal uit te zenden content – in te breken op haar eigen Europese televisiesignaal, creëert Eurosport feitelijk een local window speciaal voor de Nederlandse markt. Een techniek die voor Eurosport de weg naar een (nog) Nederlandser eindproduct inzet. De coverage (en dus ook de primeur) wordt mede mogelijk gemaakt door DELA, dat de uitzendrechten van het EK bemachtigde, en Eyeworks Sport, dat het evenement produceert.

Danny Menken, managing director van Eurosport Benelux, benadrukt de vele nieuwe mogelijkheden die deze techniek biedt:

“We adverteerden al nationaal en nu kunnen we dus ook de sport nationaal serveren… voortaan kan Eurosport live sport aanbieden volledig gericht op de Nederlandse markt. Hiermee biedt Eurosport nationale bonden en sponsoren een mooi alternatief, met veel mogelijkheden, ook op prime-time. Voor ons een mijlpaal en voor het Nederlandse sportmedialandschap eigenlijk ook.”

Het Europees kampioenschap volleybal voor vrouwen wordt gespeeld van 23 september tot en met 2 oktober in Servië en Italië. Deelnemende landen zijn (onder meer) Nederland (zilver in 2009), de gastlanden Italië (goud in 2009) en Servië, Polen (brons in 2009), Duitsland, Turkije en Rusland. Eurosport zendt 6 tot 8 wedstrijden live uit, waaronder in ieder geval alle wedstrijden van het Nederlands damesteam en – uiteraard – de finale. Elke wedstrijd wordt voorafgegaan door een voorbeschouwing.

Martin Kersbergen, manager corporate communication van DELA:

“Als sponsor van de sportieve ambities van het Nederlands damesvolleybalteam zoeken wij al enige tijd naar nieuwe wegen om deze sport in de huiskamers te brengen. Ik ben blij dat wij in onze partners dezelfde behoefte aan vernieuwing hebben gevonden. Met visie en overtuigingskracht zetten we samen, voor elkaar, nieuwe stappen in de ontwikkeling van sportmarketing in Nederland. Dat DELA daar een hoofdrol in speelt, is leuk.”

Arthur Zuijderwijk, managing director van Eyeworks Sport:

”De samenwerking met Eurosport en DELA is inspirerend en zeer innovatief. Ik ben er trots op dat wij voor het eerst het pan-Europese signaal van Eurosport kunnen voorzien van content die puur op Nederland is gericht. Een noviteit. Het principe is ook breder toepasbaar in de Nederlandse sport en wordt hopelijk ook vervolgd in nieuwe business cases, in samenwerking met bijvoorbeeld sportbonden en aan sport gelieerde sponsoren.”

Bron: Eurosport

~ door pietboon op 14/09/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: