James Cracknell Trilogie op Discovery Channel

James Cracknell is een van de meest bijzondere sportmannen van deze tijd. Als winnaar van Olympisch roeigoud in 2000 en 2004 had hij al laten zien tot de beste atleten op aarde te behoren, maar de prestaties die hij daarna leverde, spreken pas echt tot de verbeelding. Hij legde zich toe op extreme duursporten in totaal andere disciplines dan roeien, zoals hardlopen en fietsen, en bleek ook daarin een van de snelsten te zijn, zo niet de snelste. Discovery Channel legde drie van zijn bijzondere prestaties vast en zendt die vanaf 28 september uit in een speciale trilogie over deze karaktervolle sportman die niet van ophouden weet en naast een sterk lichaam vooral ook over een ijzersterke geest beschikt.

James Cracknell Trilogie is vanaf woensdag 28 september om 22:00 uur te zien op Discovery Channel

En die ijzersterke geest heb je wel nodig als je als boomlange atleet 250 kilometer door de snikhete woestijn van Marokko gaat rennen (‘The Toughest Race On Earth’) of 700 kilometer door het ijskoude en besneeuwde poolgebied van Alaska gaat fietsen (‘The Coldest Race On Earth’). Om niet te spreken van zijn even spectaculaire als dramatische ‘Race Across America’.

Toughest Race On Earth

De Marathon des Sables is een van de zwaarste duurlopen ter wereld en niet echt geschikt voor een atleet van 1,93 lang en 100 kilo zwaar. Toch wil Olympisch roeikampioen James Cracknell de uitdaging aangaan om bij de beste 50 te eindigen van deze zesdaagse wedstrijd over 250 kilometer dwars door de hete woestijn van Zuid-Marokko. Wetenschappers monitoren zijn fysieke gesteldheid tijdens zijn trainingen en gedurende de race en maken zo inzichtelijk met welke lichamelijke gevaren Cracknell te maken kan krijgen. Maar zijn geest is altijd nog net even iets sterker dan zijn lichaam en buiten de top 50 eindigen is geen optie. Of zit er zelfs nog meer in voor deze gedreven sportatleet?

Toughest Race On Earth With James Cracknell is op woensdag 28 september om 22:00 uur te zien op Discovery Channel.

Coldest Race On Earth

Zes maanden na zijn levensbedreigende ongeluk (zie hieronder) stapt James Cracknell alweer op de fiets om de grenzen van zijn lichaam te testen. Hij doet mee met een race die slechts enkelen ooit hebben volbracht: de Yukon Arctic Ultra, een race van 700 kilometer door het besneeuwde landschap van Alaska, waar de temperaturen kunnen dalen tot 50 graden onder nul en waar het maar 9 uur per etmaal licht is. Voorafgaand aan zijn tocht wordt hij getest door wetenschappers die de koude nabootsen en kijken hoe hij reageert op presteren met weinig slaap. Een jaar eerder wist hij als snelste Brit ooit de heetste marathon op aarde te voltooien, nu gaat hij voor het andere uiterste in the ‘Coldest Race on Earth’.

Coldest Race On Earth With James Cracknell is op woensdag 5 oktober om 22:00 uur te zien op Discovery Channel.

Race Across America

Nadat James Cracknell zijn Marathon des Sables heeft voltooid wil hij zich verder ontwikkelen als duursporter en nog meer de grenzen van zijn lichaam opzoeken. Zijn nieuwe doel is om van de westkust van Amerika naar de oostkust te reizen op verschillende manieren en in slechts 16 dagen. Hij wil de afstand afleggen door 160 kilometer hard te lopen door Death Valley, 4000 kilometer te fietsen langs de Route 66, 400 kilometer te roeien over het Eriemeer en nog eens 25 kilometer te zwemmen in de Hudson-rivier. Zijn plannen worden echter wreed verstoord als hij tijdens zijn fietstocht in Arizona wordt aangereden door een vrachtwagen en met hersenletsel in kritieke toestand wordt opgenomen. Dan begint een hele nieuwe strijd: die van overleven en weer helemaal de oude worden.

Race Across America With James Cracknell is op woensdag 12 oktober om 22:00 uur te zien op Discovery Channel.

Bron: Discovery

~ door pietboon op 15/09/2011.

Eén reactie to “James Cracknell Trilogie op Discovery Channel”

  1. Als da geen doorzettingsvermogen is, dan weet ik het niet……!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: