Nieuw seizoen Top Gear vanaf 14 oktober bij Veronica

Vanaf vrijdag 14 oktober is het nieuwste seizoen van Top Gear te zien bij Veronica. Richard, Jeremy en James hebben met hun succesvolle combinatie van auto’s, entertainment en flink wat humor weer een mooie nieuwe reeks kunnen vullen. Diverse auto’s worden aan een kritische blik onderworpen, waaronder de Aston Martin Virage, de Jaguar XKR-S en de Lamborghini Aventador.

Het nieuwste seizoen van ´s werelds best bekeken autoprogramma is vanaf 14 oktober om 21.30 uur te zien bij Veronica.

Ook maken de heren verschillende uitstapjes naar onder andere Italië, het circuit van Monaco en Death Valley in Californië. Daarnaast is de ‘Reasonably Priced Car’ ook weer van de partij, waarin onder andere F1-coureur Sebastian Vettel en acteur Rowan Atkinson hun rondje over het circuit rijden.

Dit seizoen is te zien hoe het trio afreist naar Italië om drie hatchbacks te testen. Ze starten in Lucca, waar ze de opdracht krijgen om in hun auto de stad uit te rijden. Dat lijkt in eerste instantie eenvoudig, maar met honderden smalle straatjes en alleen eenrichtingsverkeer is de opdracht lang niet zo makkelijk als het lijkt. Ook brengen de heren een bezoek aan het circuit van Monaco waar een droom uit komt. Ze krijgen de kans om de Grand Prix-ronde te racen in hun hatchbacks. Daarnaast test James May de Range Rover Evoque in Nevada en bouwen de heren een trein van caravans, waarbij ze de locomotief vervangen door een speciale auto. Uiteraard worden diverse auto’s getest door de heren en rijden onder andere acteur Rowan Atkinson en F1-coureur Sebastian Vettel een rondje over het circuit in de ‘Reasonably Priced Car’.

In de eerste aflevering van seizoen zeventien reist James May af naar Noorwegen. In Lillehammer test hij de nieuwe rally-versie van de Mini Cooper en ontmoet hij Olympisch kampioen skeleton, een vorm van sleeën, Amy Williams. In een rechtstreeks duel nemen de twee het tegen elkaar op, James in zijn Mini Rally Car en Amy op haar skeletonslee. In dezelfde aflevering reist Richard af naar Zuid-Afrika om een grotere en ruigere versie te testen van de Hummer, de Marauder. Hij ontdekt veel voordelen van de auto, waaronder het omzeilen van de file, door off-road te gaan. Maar hij trekt vooral heel veel bekijks met de auto wanneer hij door de stad rijdt. Tot slot brengt Jeremy een ode aan de Jaguar E-type, door haar 50-jarig bestaan groots te vieren.

Het nieuwste seizoen van Top Gear is een onderdeel van de nieuwe Vrijdagavond Autoavond van Veronica. In de aanloop naar deze nieuwe autoavond, brengt Veronica maar liefst 3 Top Gear-specials. Op donderdag zijn vanaf 20.30 uur de Bolivia Special en de Vietnam Special te zien en op vrijdag staat de Botswana Special om 20.30 uur, gevolgd door het nieuwe seizoen van Top Gear. Daarna is het nieuwe programma Ranking the Cars te zien, dat gepresenteerd wordt door Lauren Verster. Wegmisbruikers vormt de afsluiter van de Vrijdagavond Autoavond van Veronica.

Bron: SBS

~ door pietboon op 22/09/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: