Champions League bij de NOS met Zenden als analist

NOS Studio Sport heeft in de persoon van Boudewijn Zenden opnieuw een voormalig Nederlands elftal-speler toegevoegd aan het team van analytici. Eerder legde de omroep Edwin van der Sar vast, terwijl Youri Mulder en Ronald Waterreus al langer vertrouwde gezichten zijn van de NOS. Jan van Halst en Ron Jans completeren de zeskoppige equipe van analytici voor de Champions League. Zenden (35) speelde tijdens zijn voetbalcarrière in Europese topcompetities als de Spaanse Primera División en de Engelse Premier League. Hij is woensdag 19 oktober voor het eerst te zien bij de NOS. De NOS zendt die avond het duel tussen Zendens oude club Olympique Marseille en Arsenal live uit.

Dinsdag 18 oktober 20:16 uur Nederland 3: Dinamo Zagreb-Ajax
Woensdag 19 oktober 20:16 uur Nederland 3: Olympique Marseille-Arsenal

Boudewijn Zenden (Maastricht, 15 augustus 1976) treedt in de voetsporen van vader Pierre, die jarenlang de vaste NOS-judocommentator was. Tijdens het WK voetbal, vorig jaar in Zuid-Afrika, zette Zenden bij de NOS zijn eerste stappen als analyticus.

Hij voetbalde achtereenvolgens voor PSV, Barcelona, Chelsea, Middlesbrough, Liverpool, Olympique Marseille en Sunderland. Met Oranje was hij actief op de eindrondes van 1998 (WK), 2000 (EK) en 2004 (EK). Hij speelde in totaal 54 keer voor het Nederlands elftal en maakte zeven interlanddoelpunten.

Bron: NOS

 

 

~ door pietboon op 07/10/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: