LIJN 32: nieuwe spannende Nederlandse dramaserie met sterrencast

Vanaf zaterdag 14 januari is op Nederland 2: LIJN 32, een spannende achtdelige dramaserie van KRO en NCRV. De serie begint met tien ogenschijnlijk willekeurige passagiers die op een cruciaal moment in hun leven in dezelfde bus stappen, met noodlottige gevolgen. Na die fatale busrit gaat LIJN 32 terug in de tijd en volgen we de levens van de tien passagiers. De serie speelt zich af in het Nederland van nu waarin de onderlinge verbanden minder vanzelfsprekend lijken te zijn en mensen zich onveilig voelen.

LIJN 32: vanaf zaterdag 14 januari 8 weken bij KRO en NCRV om 20:15 uur op Nederland 2

Buslijn 32 op een doordeweekse ochtend in Amsterdam. Verschillende mensen stappen in, ieder met een eigen bestemming. In de rechtszaal moet op dat moment een belangrijke rechtse politicus in een zaak van een Antilliaanse vrouw getuigen.

Vlak voor het gerechtsgebouw verongelukt de bus met alle passagiers aan boord. Op het moment dat hij in een vonkenregen het asfalt raakt zijn we in de rechtszaal waar, door de enorme explosie de gehele glazen pui naar binnen komt. De politicus overleeft het en buiten staat de bus in lichterlaaie. We gaan zesweken terug in de tijd en we volgen in acht afleveringen alle passagiers en betrokkenen totdat ze in de laatste aflevering weer samenkomen.

In LIJN 32 speelt een topcast mee. Zo zijn er hoofdrollen voor o.a. Waldemar Torenstra, Marcel Musters, Peter Blok, Charlie Chan Dagelet, Leona Philippo, Tobias Nierop, Reinout Bussemaker, Annemarie Prins, Eric van der Donk en Porgy Franssen.

De jonge talenten Aziz Akazim en Anouar Ennali spelen cruciale rollen als de twee Marokkaanse scholieren. Verder spelen mee Gijs Scholten van Aschat, Sigrid ten Napel, Anneke Blok, Jeroen Willems, Elsie de Brauw, Maartje Remmers, Sabri Saad el Hamus, Teun Kuilboer, Jeroen Spitzenberger, Eva Duijvestein, Hans Kesting en vele anderen.

De regie is in handen van Maarten Treurniet (De Heineken Ontvoering, Zwarte Sneeuw, De Passievrucht). Het scenario is geschreven door Marnie Blok, Karen van Holst Pellekaan en Maarten Lebens. LIJN 32 is een productie van IDTV Film en kwam tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Mediaproducties.

Bron: KRO

~ door pietboon op 18/10/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: