The Slap als 8-delige serie op BBC Four

Christos Tsiolkas bestseller vormde de basis voor “The Slap”, een nieuwe 8-delige Australische aankoop voor BBC Four die de schokkende gevolgen laat zien die een enkele gebeurtenis achterlaat op een groep van familie en vrienden. Het is een verschroeiend portret van het leven van de middenklasse en de zeden en de moraal die het moderne, multiculturele Australië heeft gevormd.

The Slap, vanaf donderdag 27 oktober om 23:00 uur NL tijd op BBC Four

Op een barbecue in een buitenwijk, viert een hechte groep vrienden de 40ste verjaardag van Hector. Eten en wijn vloeien terwijl de gasten genieten van een lange, luie lunch; debaterend over alles van alles en nog wat, van televisieseries tot het onderwijs.

Als de kinderen beginnen met de beklimming van de muur, zet Hector een potje cricket op. Het gaat allemaal goed tot de 4-jarige Hugo aan de beurt is voor een slagbeurt en prompt uitgespeeld wordt. Plotseling escaleert het spel in een gevecht, waarbij Harry, Hector’s neef, uiteindelijk Hugo een klap geeft, en Hugo is niet zijn zoon.

Het wordt een rechtszaak. Het verhaal ontvouwt zich door middel van de standpunten van acht personages, met beginnende affaires, een zwangerschap en veranderende huwelijken. Het leven van elke personage is diepgaand beïnvloed door “de klap”, en elk personage is in een of andere manier “geslagen”, gedwongen om fundamentele waarheden over zichzelf onder ogen te zien.

Bron: BBC

~ door pietboon op 21/10/2011.

Eén reactie to “The Slap als 8-delige serie op BBC Four”

  1. Je kan nu The Slap bekijken at http://www.watchtheslap.com zodat je visitors het weten ;)!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: