Geef je op voor het nieuwe Disney XD-programma Green Dream District

Voor het nieuwe programma Green Dream District is Disney XD op zoek naar slimme uitvinders tussen de acht en veertien jaar. Tijdens dit programma gaan de presentatoren Levi van Kempen en Joris Putman met de Disney XD Discovery Truck langs scholen, zodat kids hun creatieve, verrassende en duurzaamste uitvinding kunnen presenteren aan een vakjury. Alleen of maximaal met vier personen. Via www.greendreamdistrict.nl kunnen kids zichzelf opgeven.

Tijdens de voorrondes moeten de uitvinders de jury overtuigen dat hun idee het beste is. Een strenge jury beoordeelt de uitvindingen op een aantal punten: Is het uitvoerbaar? Is er een markt voor? En hoe duurzaam is de uitvinding eigenlijk? Hiervoor krijgen ze een cijfer. Daarna kunnen alle kijkers nog een week stemmen via de website op het idee dat hun het beste vinden. Tijdens elke aflevering gaat er iemand door naar de finale. In de finale-aflevering wordt duidelijk welke uitvinder de winnaar is van ‘Green Dream District’.

Daarnaast is er in Green Dream District aandacht voor Friends for Change, het initiatief van Disney om kids bewust te maken van hun omgeving. Door iets kleins te doen kan er een groot verschil gemaakt worden. Kids kunnen hun beloftes achterlaten op Disney.nl/FriendsForChange en op deze manier meedoen.

Bron: Disney

~ door pietboon op 19/12/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: