Crop dusting centraal in Discovery’s “Dust Up”

In het uitgestrekte landbouwgebied van Saskatchewan in Canada proberen drie waaghalzen hun brood te verdienen met het werk van crop dusting: het besproeien van gewassen vanuit een vliegtuig. Een job die niet zonder gevaren is, want met een snelheid van meer dan 200 kilometer per uur scheren ze slechts enkele meters boven de grond, bomen en telefoondraden.

Dust Up is vanaf zondag 1 januari om 16:50 uur te zien op Discovery Channel HD Showcase

De nestor van het gebied is de 73-jarige Bud Jardine die al 40 jaar het vak beoefent. Zijn rebelse zoon Brennan heeft het vak van hem geleerd, maar is na een serie meningsverschillen uit het bedrijf gestapt en werkt nu als concurrent van zijn eigen vader. Nummer drie is nieuwkomer Travis Karle, die minder ervaren is, maar wel beschikt over een moderner sproeivliegtuig. Gedrieën strijden zij tegen elkaar om lucratieve opdrachten én tegen de zwaartekracht.

Het is een dagelijkse vliegshow, maar zonder publiek en boordevol gevaren. Hun bezorgde familieleden zijn elke keer weer blij als de piloten hun ‘vliegende tractor’ heelhuids aan de grond hebben gekregen. Met name Shannon Jardine die graag zou willen dat haar broer en vader de ruzie weer bijleggen. Voordat een van de twee een ongeluk krijgt en er niks meer te bepraten valt. Want met ‘crop dusting’ kan één verkeerde beweging fataal zijn.

Bron: Discovery

~ door pietboon op 27/12/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: