Nieuw seizoen ‘Help, ons kind is te dik’ op RTL4

Vanaf woensdag 4 januari is Nicolette van Dam terug met ‘Help, ons kind is te dik’. Overgewicht bij kinderen is en blijft een hot item; één op de zeven kinderen is te dik en één op de twaalf kinderen lijdt zelfs aan obesitas. Behalve lichamelijke problemen heeft overgewicht ook psychische gevolgen. In dit RTL4-programma biedt Nicolette, samen met coach Ingrid Stieber, kinderen met ernstig overgewicht en hun ouders de helpende hand in hun strijd tegen de kilo’s.

RTL 4: vanaf woensdag 4 januari wekelijks tussen 21.30 en 22.30 uur

In acht afleveringen nemen Nicolette en Ingrid wekelijks de levensstijl van één gezin, dat die week centraal staat, onder de loep en kijken ze samen met hen naar de oorzaak van het overgewicht van het kind. Na een medische screening van het kind en een weegmoment wordt een plan van aanpak opgesteld. Vervolgens gaan Nicolette en Ingrid het hele gezin tien weken lang intensief begeleiden, met als doel voor eens en altijd af te rekenen met de ongezonde leefstijl. De ouders spelen hierin een grote rol; van hen wordt niet alleen verwacht dat ze hun kinderen steunen en grenzen aangeven, zij zijn ook degenen die de boodschappen doen en het goede voorbeeld (moeten) geven. Uiteindelijk gaat het om een gezonder en gelukkiger gezinsleven. Ingrid begeleidt ouders en kind tijdens het afvallen, door onder andere te adviseren over gezonde voeding en voldoende beweging te stimuleren. En ook Nicolette staat het gezin bij in deze moeilijke strijd.

Ingrid Stieber, die zelf ook ooit kampte met flink overgewicht, is bekend van het boek en de methode genaamd ‘Lekker Pûh!!!’. Deze methode motiveert jongeren om zelf te kiezen voor goed en gezond eten.

In de eerste aflevering van de tweede serie van ‘Help, Ons Kind Is Te Dik’, geproduceerd door Eyeworks, staat de 13-jarige Nora centraal. Zij weegt 72 kilo en heeft obesitas. Omdat haar moeder keihard werkt is Nora vaak alleen thuis. Uit verveling grijpt ze naar koek en snoep en komt daardoor steeds meer aan. Nora moet haar eetpatroon veranderen om weer een gezonde tiener te worden. Coach Ingrid Stieber helpt hen daarbij.

Bron: RTL

~ door pietboon op 27/12/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: