RTL Nieuws doet wekelijks verslag van de Amerikaanse verkiezingen 2012

Vanaf maandag 2 januari brengt RTL Nieuws een wekelijks programma rondom de Amerikaanse presidentsverkiezingen bij RTL Z. In ‘Verkiezingen VS: de strijd begint’ brengt Erik Mouthaan, Amerika-correspondent voor RTL Nieuws, het laatste nieuws rond de verkiezingen, interviews, portretten van kandidaten, venijnige tv-commercials en geeft hij een kijkje achter de schermen in het Witte Huis.

‘Verkiezingen VS: de strijd begint’, RTL Z Maandag 2 januari 2012, 16.20 uur

(elke maandag een nieuwe aflevering, gevolgd door meerdere herhalingen per week: dinsdag 09.20 uur, woensdag 12.20 uur, donderdag 14.20 uur en vrijdag om 15.40 uur)

De aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen begint op dinsdag 3 januari met de start van de Republikeinse voorverkiezingen, De komende maanden gaan de Republikeinen bepalen wie het op gaat nemen tegen Barack Obama. In november 2012 gaan de Amerikanen vervolgens naar de stembus om te bepalen wie hun land de volgende vier jaar gaat leiden.

De strijd van de Republikeinen en de overwinning van Barack Obama werden in 2008 op de voet gevolgd door miljoenen Nederlanders. Erik Mouthaan zegt hierover:

“Mijn twitter-volgers overladen me vaak met vragen over de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Hieruit ontstond het idee om de mensen in Nederland de kans te geven deze machtsstrijd op de voet te volgen. Op deze manier kunnen we een beter beeld schetsen van alle gebeurtenissen rondom deze belangrijke verkiezingen. Het wordt een spannend jaar waar ik heel veel zin in heb.”

De eerste aflevering laat zien dat de campagne eigenlijk al volop bezig is. Aan bod komen opvallende uitspraken van Gingrich, Romney en Bachmann. Er wordt aandacht besteed aan het belang van de staat Iowa voor de Republikeinen. Er is een interview met de schrijver John Heilemann van het geruchtmakende boek ‘Game Change’ over de vorige presidentsverkiezingen. In de serie portretten van de Republikeinse presidentskandidaten zien we aanstaande maandag Michele Bachmann. Zij is de favoriet van de ‘Tea Party’ die hoopt de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten te worden. Tot slot laat Erik enkele venijnige tv-commercials zien en voorspelt hij wie gaat winnen.

Bron: RTL

 

~ door pietboon op 29/12/2011.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: