13-18 februari: Big Cat Week op Nat Geo Wild

Om aandacht te geven aan de enorme terugval van grote wilde kattenpopulaties in Afrika en de rest van de wereld komt Nat Geo Wild wederom met een Big Cat Week. Wereldberoemde filmmakers, waaronder Dereck en Beverly Joubert, en nieuwe gezichten zoals de wetenschapper Boone Smith en de Indiase fotograaf Sandesh Kadur dragen hun steentje bij aan deze ode aan de grote katten.

Vanaf 13 februari elke dag om 18:00 en 19:00 uur.

Tijdens de Big Cat Week van 13 t/m 19 februari zetten UPC en Ziggo hun kanalen open. Hierdoor wordt het bereik van de Big Cat Week ruim verdubbeld. Nat Geo Wild is in maart Zender van de Maand op KPN iTV. En in februari, maart en mei zit Nat Geo WILD in het verrassingspakket voor de Alles- in-1 Plus en Extra klanten van Ziggo, waardoor het bereik de komende maanden extra wordt vergroot.

De programma’s op een rijtje:

Maandag 13 februari: Return of the Clouded Leopards

Twee zeer zeldzame zes weken oude gevlekte luipaarden worden gered van stropers, waardoor natuurbeschermer en filmmaker Sandesh Kadur de kans van zijn leven krijgt. Het komende jaar doet Sandesh een poging om de welpjes op te voeden en ze alles te leren wat hun moeder ze ook zou leren.

Ook op maandag: Leopards of Dead Tree Island

Dinsdag 14 febuari: American Cougar

Poema’s vechten om te overleven in de woeste landschappen van de Rocky Mountains en wolven zijn hun nieuwe vijand. Hun welpen worden bedreigd door deze dieren en Boone Smith gaat op een zware expeditie om de poema’s te volgen, te filmen en te bestuderen.

Ook op dinsdag: Swamp Lions

Woensdag 15 februari: Hunt for the Shadow Cat

Sommige noemen het de meest mysterieuze en wonderbaarlijke dieren van alle grote katten. Oude culturen noemden hen goden door hun kracht, schoonheid en snelheid. Maar er is nog maar weinig bekend over de jaguar die ronddwaalt in de jungle. Onderzoekers hebben veel informatie vergaard over de mannelijke jaguar, maar dat is slechts de helft van het verhaal…We weten namelijk lang niet zoveel over de vrouwtjes.

Ook op woensdag: Night Stalkers: Jaguar Ambush

Donderdag 16 februari: Cat Wars: Lions vs. Cheetah

Op film zien we het verbazingwekkende geweld tussen twee roofdieren in de Serengeti. Drie cheeta’s worden aangevallen door twee mannelijke leeuwen. Filmmaker Leo Kuenkel probeert het allemaal te begrijpen. Was dit een incident of hebben deze roofdieren een diepere sinistere historie met elkaar?

Zaterdag 18 februari: The Last Lions

Volgense de New York Times is The Last Lions een van de prachtigste documentaires ooit gemaakt. Met een verhaal over een toegewijde leeuw die alles doet om haar familie in leven te houden is dit een documentaire vol spanning en emotie.

Bron: Fox Channels Benelux

~ door pietboon op 30/12/2011.

Eén reactie to “13-18 februari: Big Cat Week op Nat Geo Wild”

  1. Ik verheug me nu al op deze week. Helaas alweer geen programma over de zwarte panter…………..Groetjes, Gaby

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: