Chasing Classic Cars op Discovery

20120106-211156.jpg

Een Cobra, een Duesenberg, een Chevrolet Impala, een Panhard en zelfs een Ferrari 375 MM. Dat zijn de ingrediënten voor Chasing Classic Cars, een serie waarin Ferrari-expert en restaurateur Wayne Carini op zoek gaat naar oude auto’s en verborgen collecties. Wayne reist langs dorpen en steden om langvergeten oldtimers op te speuren, ver weggestopt in schuren en garages. Als het hem lukt de auto aan te schaffen, brengt hij hem naar zijn winkel in Connecticut. Daar restaureert hij de auto in zijn originele staat en probeert hij hem vervolgens op de veiling door te verkopen. In Chasing Classic Cars bezoekt Wayne ook private collecties en spreekt hij met verwoede verzamelaars. Een serie voor elke liefhebber van klassieke auto’s.

Chasing Classic Cars is vanaf zondag 15 januari om 17:05 uur te zien op Discovery Channel.

Wayne Carini is een grootheid in het restaureren van oude auto’s. Hij leerde het werk van Francois Sicard, een voormalige Ferrari-mecanicien, en Luigi Chinetti Jr. wiens vader nog in 1949 de 24 uur van Le Mans heeft gewonnen en de eerste Ferrariwinkel in Amerika opende. Voor vele beroemdheden, zoals Ivan Lendl en David Letterman heeft Wayne inmiddels een auto mogen restaureren.

Zijn ervaring brengt hem op de meest bijzondere plekken. Waar verzamelaars hun deuren vaak gesloten houden voor het gewone publiek, weet Wayne wel binnen te komen. Het levert prachtige beelden op van klassieke modellen die voor de meeste mensen onbetaalbaar zijn.

Bron: Discovery

~ door pietboon op 07/01/2012.

Eén reactie to “Chasing Classic Cars op Discovery”

 1. Hierbij vraag ik gaarne uw aandacht voor het volgende.

  Op 1,2 en 3 juni 2012 organiseert de oldtimerclub Borgward club Nederland een 3daagse meeting in de provincie Utrecht. Op zaterdag 2 juni wordt met ongeveer 40 oldtimers een rondtour van 100 km. gemaakt langs Driebergen, Breukelen, Nieuwersluis, Haarzuijlen en langs de lek weer terug naar Driebergen. Het geheel zal prachtige plaatsen opleveren.

  De meeste autobezitters hebben de auto’s zelf gerestaureerd en ieder heeft een eigen verhaal bij zijn hobby en liefde voor de Borgward.

  Borgward is een oud Duits automerk waarvan de fabriek in 1961 failliet ging, waarbij aangetekend dient te worden dat bij grote uitzondering alle schuldeisers tot op de laatste cent zijn betaald.

  Naast Borgward behoorden Lloyd en Goliath ook tot het concern van het familiebedrijf Carl F.W. Borgward. Naast personenauto’s werden ook autobussen, vrachtauto’s en helicopters geproduceerd. Het afzetgebied was mondiaal, in heel veel landen hebben ooit Borgwards gereden. Kortheidshalve verwijs ik voor foto’s en meer informatie naar de website http://www.borgwardclub.nl, waarin de historie van Borgward is weergegeven en waar ook mooie auto’s zijn te bewonderen.

  Het zou fantastisch zijn om het mooie merk Borgward via tv meer bekendheid te geven en wij zouden het fantastisch vinden als er in 1 van uw programma’s aandacht aan kan worden besteed.

  Graag verneem ik of u interesse toont in onze meeting en gaarne tot meer informatie bereid verblijf ik,

  Met vriendelijke groet,

  Bert Ipenburg

  Weidehoeve 3

  3438 MD Nieuwegein

  Mobiel 06-57584249

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: