Leer vanaf 27 januari nieuwe experimenten met de Disney XD Experimenten Tour

Op vrijdag 27 januari om 15.45 uur gaat Disney XD Experimenten Tour in première op Disney XD. Tijdens deze serie gaat Disney XD-presentator Levi van Kempen met de Technobiel op bezoek bij basisscholen. Hiermee wilt hij de nieuwsgierigheid opwekken van kinderen voor veilige experimenten door deze samen uit te voeren met huis, tuin en keuken attributen.

Tijdens iedere aflevering wordt er een proef uitgelegd door Levi en uitgevoerd door hem en de kinderen. Verder worden er interessante tips gegeven door het digitale trendwatchteam en de Digiraad, waardoor kinderen mediawijzer worden, zoals informatie over internetprivacy, nieuwe technologieën en cyberbesten. Ook wordt er stilgestaan bij unieke uitvindingen en ondergaan deze een korte test. Tot slot is er elke week een quizvraag in de uitzending, waarmee kijkers kans maken op fantastische prijzen.

In de eerste aflevering gaat Levi op bezoek bij basisschool de Hobbedob in Weesp. Samen met groep acht test hij waarom water via een trechter niet een fles inloopt, als deze luchtdicht op elkaar zijn aangesloten. Tom van de Digiraad gaat samen met Levi naar een deskundige en leren dan wat je wel of niet op je online profiel moet vermelden. Ook wordt de Nederlandse uitvinding, de stormparaplu met windmachines in de klas getest.

Bron: Disney

~ door pietboon op 19/01/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: