De Vrienden van Amstel zingen Kroonjuwelen vanaf 22 maart bij SBS 6

Angela Groothuizen, Ad Visser en Gerard Ekdom zijn vanaf 22 maart bij SBS 6 te zien als deskundigen in De Vrienden van Amstel zingen Kroonjuwelen. In deze muzikale spelshow staat de zoektocht naar het ultieme kroonjuweel uit de Nederlandse muziekgeschiedenis centraal. Vier decennia aan Nederlandse muziek passeren de revue; vanaf 1970 tot nu. Diverse bekende artiesten brengen hun persoonlijke favoriet ten gehore en proberen daarmee het deskundigenpanel en het aanwezige publiek te overtuigen dat dit het ultieme Kroonjuweel is. Daarnaast spelen de artiesten samen met het publiek ludieke muziekspellen. Xander de Buisonjé presenteert De Vrienden van Amstel zingen Kroonjuwelen.

De deskundigen brengen een schat aan kennis mee over de Nederlandse muziek van de afgelopen decennia. Ad Visser, presentator van het legendarische Toppop en singer / songwriter, Angela Groothuizen, zangeres van de succesvolle groep de Dolly Dots en befaamd jurylid, en Gerard Ekdom, dj bij het toonaangevende radiostation 3FM, vertegenwoordigen niet alleen verschillende decennia maar ook diverse facetten van het muziekvak.

In iedere aflevering komt een hit voorbij uit de jaren ’70, ’80, ’90 en ‘00. In totaal zijn iedere week dus vier verschillende artiesten te zien die, begeleid door een live band, een nummer zingen dat hen raakt en dat volgens hen veel voor de Nederlandse muziekgeschiedenis betekend heeft. De deskundigen plaatsen het nummer in een historisch kader en bepalen of het nummer inderdaad in aanmerking komt voor een plek in de finale en dus kans maakt op de titel Kroonjuweel. Daarnaast wijst ook het aanwezige publiek iedere aflevering een Kroonjuweel voor de finale aan.

Het publiek is onderverdeeld in vier vakken waarbij ieder publieksvak een van de vier decennia vertegenwoordigt. Jeugdherinneringen komen tot leven want in ieder vak staat publiek dat tijdens het desbetreffende decennium midden in zijn of haar puberteit zat. Niet alleen kunnen zij meeswingen en –zingen met de nummers uit hun jeugd, ook komt hun kennis over dat muziekdecennium van pas bij de ludieke muziekspellen die zij samen met de artiesten spelen.

Xander is blij met zijn nieuwe presentatieklus:

“Dit programma brengt hele generaties terug naar zijn of haar jeugdherinneringen. Het gaat niet per se om de grootste hits uit de Nederlandse popgeschiedenis, maar om díe nummers die dat speciale gevoel weten los te maken en niet alleen het publiek, maar ook artiesten in Nederland hebben geïnspireerd. Ik kijk uit naar een programma vol gezelligheid, zang en spel.”

Bron: SBS

~ door pietboon op 31/01/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: