Ingelaste uitzending door de KRO: De Hel van ’63

Het invallen van de winter, het massaal onderbinden van de schaatsen en het uitbreken van de Elfstedenkoorts vormen een prima aanleiding voor een ingelaste uitzending van de KRO speelfilm De Hel van ’63, woensdagavond 1 februari, 21.30 uur, op Nederland 1. De Hel van ’63 is nog niet eerder op de Nederlandse televisie uitgezonden. Woensdagmiddag wordt The Making of van de film uitgezonden om 15.30 uur, op Nederland 1.

De Hel van ’63, woensdag 1 februari om 21.30 uur op Nederland 1

Het verhaal van de Nederlandse speelfilm De Hel van ’63 speelt ‘ zich af in januari 1963. Ondanks het barre weer besluit het bestuur van het Friese Elfstedencomité, onder druk van de media, met de kleinst mogelijke meerderheid van stemmen, dat de Elfstedentocht doorgaat. Tussen de duizenden die een startbewijs veroveren bevinden zich soldaat Henk Buma (Cas Janssen), boerenzoon Sjoerd Lelkama (Lourens van den Akker), arbeider Kees Ferwerda (Chris Zegers) en verpleegkundige Annemiek (Chava voor in ´t Holt).

Alle vier hebben zo hun reden om deze tocht der tochten te rijden. Door de dramatische en heroïsche gebeurtenissen zal deze Elfstedentocht, ook voor Henk, Sjoerd, Kees en Annemiek, als een van de meest legendarische de geschiedenis ingaan.

Bron: KRO

~ door pietboon op 31/01/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: