Alberto Stegeman met nieuw alter ego in Undercover in Nederland

Foto: SBS / Elvin Boer

Met een nieuwe vermomming is het Alberto Stegeman gelukt een spraakmakend en vooral onthullend nieuw seizoen van Undercover in Nederland te maken. Als zijn alter ego Freddy zet Alberto een reeks neer met een grote diversiteit aan onderwerpen, heftige confrontaties en schokkende onthullingen. De undercoverjournalist ontmaskert dit seizoen onder andere een internationale GHB-dealer, betrapt meester-oplichtster Angelique K. opnieuw op heterdaad en spoort een dievenbende op.

De nieuwe reeks Undercover in Nederland is vanaf zondag 5 februari om 21.30 uur bij SBS 6 te zien.

In deze reeks doet Stegeman schokkende ontdekkingen in een undercoverreportage waarin te zien is hoe tal van Nederlandse bedrijven hun spullen gratis aanbieden in ruil voor seks. Ook komt hij een grote zaak van dierenmishandeling op het spoor. De undercoverjournalist is bovendien in het geheim bezig met een spraakmakend onderwerp dat weer veel stof zal doen opwaaien. Reportages van Undercover in Nederland leidden al eerder tot Kamervragen. Afgelopen seizoen was dit nog het geval toen Alberto wist aan te tonen dat er drugs en wapens een tbs-kliniek in gesmokkeld konden worden.

In de eerste aflevering gaat Alberto als Freddy undercover in de harddrugsscene. Hij schetst een zorgelijk beeld van deze keiharde wereld. Alberto laat zien hoe de drugswereld profiteert van de technologische ontwikkelingen en daarmee controles van de politie omzeilt. De undercoverjournalist sluit zelf meerdere harddrugsdeals. Met speels gemak haalt hij via internet XTC, cocaïne en GHB. Stegeman: “Het is net zo makkelijk twee kilo speed te kopen als een half gesneden bruin brood. Dealers weten dat en maken daar op grote schaal misbruik van.”

In dezelfde uitzending komt Alberto een medewerker van de IKEA op het spoor die producten uit de winkelvoorraad steelt en daarmee buiten werktijd zelf een handel opzet. De man runt een illegale IKEA die door het hele land levert. Wanneer Alberto hem confronteert, lopen de gemoederen hoog op.

Bron: SBS

~ door pietboon op 02/02/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: