Educatieve “Green-Kids” vanaf 2 april op RTL Telekids

RTL Telekids komt met een uniek educatief multimediaal platform speciaal voor kinderen: Green-Kids. Green-Kids is een nieuw initiatief van ‘groenexpert’ Lodewijk Hoekstra, bekend van het programma ‘Eigen Huis & Tuin’ en brengt kinderen weer actief in contact met de natuur. Het televisie programma waarin educatie, genieten en vooral samen plezier maken centraal staan is vanaf 2 april dagelijks te zien bij RTL Telekids.

‘Green-Kids’: vanaf 2 april bij RTL Telekids op RTL 8, maandag t/m vrijdag om 16.55 uur, zaterdag en zondag om 9.00 uur.

 

In elke aflevering behandelt Lodewijk een speciaal thema dat seizoensgebonden is en laat hij de kids zien wat zij zelf allemaal met hun ‘groene vingers’ kunnen doen. Wekelijks bezoekt hij een basisschool in Nederland om bijvoorbeeld een moestuin op het schoolplein te creëren. Ook wordt op 2 april de interactieve website www.green-kids.nl gelanceerd. Daarop kunnen kids vragen stellen aan Lodewijk, spreekbeurtmateriaal vinden over verschillende ‘groene’ onderwerpen, een activiteitenkalender raadplegen en hun school opgeven voor de ‘Groenste Klas Van Nederland Verkiezing’.

Lodewijk Hoekstra: “Ik heb dit idee al een tijdje geleden opgedaan en ben blij dat ik kinderen op deze manier kan laten zien hoe leuk de natuur en tuinieren is. We gaan daarvoor heel Nederland door en behandelen veel verschillende onderwerpen, van groeiprocessen en het kweken van groenten tot aan het buiten zijn en genieten van de natuur.”

Bron: RTL

~ door pietboon op 02/03/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: