19 April nieuw bij SBS 6: Bekende Handen Helpen

In 2012 bestaat het Leger des Heils 125 jaar en daarom slaan deze internationale beweging en SBS 6 de handen ineen. In het nieuwe programma Bekende Handen Helpen lopen Lange Frans, Nance, Mari van de Ven, Do, Eric van Tijn en Leontien van Moorsel allemaal een paar dagen mee met een activiteit van het Leger. Ze worden gevolgd door de camera bij de projecten die ze bezoeken en de mensen die ze daarbij ontmoeten. Dit leidt tot ontroerende, verbazingwekkende, maar ook grappige momenten.

Bekende Handen Helpen is vanaf donderdag 19 april om 23.15 uur te zien bij SBS 6.

In Bekende Handen Helpen delen verschillende BN’ers hun ervaringen met de kijker bij de uiteenlopende activiteiten van het Leger des Heils. Zo werkt visagist Mari van de Ven mee in de thuiszorg, helpt wielrenster Leontien van Moorsel in een afkickkliniek voor drank- en drugsverslaving en neemt zangeres Do een kijkje bij het prostitutie uitstapprogramma. Muziekproducer Eric van Tijn ervaart hoe verslaafde mensen weer aan een baan worden geholpen, rapper Lange Frans ziet hoe jongeren die vrijgekomen zijn uit de gevangenis worden klaargestoomd om weer terug te keren in de samenleving en zangeres en presentatrice Nance gaat langs bij een moderne winkel van het Leger waar nieuwe, maar ook tweedehands spullen worden verkocht.

De bekende Nederlanders lopen een paar dagen mee en blijven waar het kan ook een nacht slapen bij het desbetreffende project. Ze leren tijdens deze dagen de cliënten, hun problemen en de medewerkers kennen. Aan het eind van de aflevering verrast iedere BN’er een persoon die hij/zij heeft ontmoet. Dit kan een hereniging zijn met iemand die deze persoon al heel lang niet heeft gezien of een mooie opgeknapte kamer.

Bron: SBS

~ door pietboon op 31/03/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: