2 April: Nieuw seizoen Air Crash Investigation op NGC

Tegenwoordig verwachten we dat een vliegtuigvleugel vlak voor vertrek volledig ijsvrij is, maar bij Arrow Air Flight 1285, een Amerikaans militair transportvliegtuig, was dat niet het geval. Het vliegtuig stortte neer en leidde tot het dodelijkste vliegtuigongeluk in de Canadese geschiedenis. Ook denken we dat cockpitgesprekken enkel over het vliegtuig en de vlucht gaan, maar voordat Pacific Southwest Airlines vlucht 182 in 1978 neerstortte, was dat nog geen officiële regel.

Air Crash Investigation, vanaf 2 april elke maandag om 21.00 uur op National Geographic Channel

Vanaf maandag 2 april start het nieuwe seizoen van de veel bekeken serie Air Crash Investigation, waarin schokkende vliegtuigrampen worden onderzocht. Dramatische reconstructies, archiefbeelden en ooggetuigeverslagen geven de fatale minuten realistisch weer. Dit tiende seizoen gaat nader in op zware ongelukken uit de geschiedenis, die hebben bijgedragen aan veiliger vliegtuigverkeer.

Het nieuwe seizoen van dertien afleveringen besteedt onder andere aandacht aan het vliegtuigongeluk bij São Paulo’s vliegveld Congonhas, dat één van ‘s werelds verradelijkste landingsbanen heeft. Het bevindt zich op een heuvel omringt door hoge gebouwen. Ook wordt er nader gekeken naar het vliegtuigongeluk in München in 1958, waarbij acht leden van het Duitse voetbalteam omkwamen. Een speler die het heeft overleefd, vertelt hoe het is om zo’n verschikkelijke ramp mee te maken.

Een greep uit de afleveringen:

Disaster Runway – 2 april

17 juli 2007. Een vliegtuig van TAM Airlines nadert het beruchte Congonhas-vliegveld van São Paulo. Landingsbaan 35-L is één van meest verraderlijke ter wereld, omdat het gebouwd is op een heuvel omringd door hoge gebouwen. Het vliegtuig remt niet goed af en met hoge snelheid vliegt het de landingsbaan af en raakt vervolgens een gebouw en het aangrenzende benzinestation. Niemand in het vliegtuig overleeft het en ook op de grond worden nog eens twaalf mensen gedood. Onderzoekers proberen naarstig te onderzoeken wat er precies misging.

The Plane That Flew Too High – 9 april

Een vertraagde vlucht vertrekt eindelijk vanaf Panama City naar Martinique. De heftige turbulentie dwingt de piloten om van hun koers af te wijken. Dan krijgen ze echter te maken met een nieuw probleem: de motoren produceren niet voldoende stuwkracht. Ze besluiten op een lagere hoogte te vliegen, maar daar geeft de cockpit een waarschuwingsteken. De motoren stagneren en het vliegtuig vliegt te langzaam om in de lucht te blijven. Voordat de piloten kunnen reageren, stort het vliegtuig neer. Alle inzittenden komen om. De vraag is echter wat het vliegtuig uit de lucht heeft gehaald. Een klein team van Venezolaanse onderzoekers probeert dat vast te stellen.

Split Decision – 16 april

Na een vredesmissie van zes maanden in het Midden-Oosten vertrekken 248 Amerikaanse soldaten op weg naar huis voor de feestdagen. In Gander, Newfoundland wordt er een routinestop gemaakt om te tanken. Slechts enkele seconden na het opstijgen, verliest het vliegtuig snelheid en stort neer in een bosrijk gebied. Het is één van de dodelijkste ongevallen in de luchtvaart, waardoor enkele onderzoekers beweren dat het ongeluk het gevolg was van een terroristische aanslag.

Breakup over Texas – 23 april

Op de tweede routinevlucht van de ochtend nadert Continental Express vlucht 2574 zijn bestemming: Houston, Texas. Er staan nog meerdere korte vluchten op het programma die dag, maar zover mag het niet komen. Wanneer de piloten de landing inzetten, verliezen ze de controle over het vliegtuig. Er volgt een enorme explosie en het vliegtuig stort neer in een veld van een landbouwer. Alle veertien inzittenden komen om het leven en de impact is zo hevig dat het wrak nog nauwelijks herkenbaar is als een vliegtuig. Ooggetuigenverslagen melden de explosie, waardoor geruchten komen van een bom aan boord. Maar als bewijs achterwege blijft, ontdekt men een huiveringwekkend verhaal waarbij goede bedoelingen verschrikkelijk misgaan.

Munich Air Disaster – in juni

In 1958 is ’s werelds beroemdste voetbalelftal van Manchester United onderweg naar huis van een EK in Joegoslavië. Na een tankstop in München bereiden de piloten zich voor op het laatste deel naar huis. In lichte sneeuw verlaat het toestel het vliegveld, maar nog voor het de juiste vliegsnelheid behaalt stort het neer op een nabijgelegen huis en brandstofschuur. Met drieëntwintig doden, waaronder acht van het voetbalelftal, tot gevolg. De media vraagt om opheldering en een Duits onderzoeksteam probeert de oorzaak te achterhalen.

Bron: Fox Channels Benelux

Vanaf 2 april elke maandag om 21.00 uur op National Geographic Channel

~ door pietboon op 31/03/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: