De Allerslechtste Chauffeur van Nederland terug bij BNN

Foto: BNN/Annemieke van der Togt

De één vindt doorschakelen naar z’n twee al een bijzondere verrichting, terwijl de ander altijd vol gas rechtdoor gaat over een rotonde. De kandidaten die meedoen aan het tweede seizoen van het BNN-programma De Allerslechtste Chauffeur van Nederland hebben allemaal hun rijbewijs, maar kunnen absoluut niet autorijden. Dat wordt in de eerste aflevering meteen pijnlijk duidelijk. Eén van de kandidaten ziet een old-timer van rechts niet aankomen en knalt vol in de zijkant. Zowel de bestuurder als de kandidaat staan daarna te trillen op hun benen. Presentator Ruben Nicolai snelt naar de plek om ze wat te kalmeren en vraagt de kandidaat hoe dit in hemelsnaam kan gebeuren.

Het tweede seizoen van De Allerslechtste Chauffeur van Nederland is vanaf 10 april iedere dinsdag om 20.30 uur te zien bij BNN op Nederland 1.

In De Allerslechtste Chauffeur van Nederland worden acht wegpiraten op autobootcamp worden gestuurd om normaal te leren rijden. Het programma wordt, soms met gevaar voor eigen leven, gepresenteerd door Ruben Nicolai. Ruben: ‘Het is verbijsterend dat deze mensen echt op de weg mogen rijden. Ze zijn enorm roekeloos of zo bang dat ze het haten om in de auto te stappen. Een kandidaat vroeg me laatst in alle ernst: ‘Rechts is het gaspedaal, toch?’ Er is een hoop werk te doen! Als het programma ook maar een klein beetje helpt de Nederlandse wegen veiliger te maken is dat pure winst.’

In het autobootcamp wordt in acht afleveringen bepaald wie de allerslechtste chauffeur is van Nederland is en wie er zoveel vooruitgang boekt dat hij of zij met een spiksplinternieuwe bolide naar huis gaat. De kandidaten krijgen feedback van mental coach en rij-instructeur Karin Elshout, rijvaardigheidsmakelaar Mattieu Stam en coureur Tom Coronel. In het vorige seizoen werd kandidaat Pim gekroond tot de allerslechtste chauffeur van Nederland. Tijdens de finale-opdracht raakte hij volledig in paniek en reed hij presentator Ruben Nicolai en een cameraman het ziekenhuis in.

Bron: BNN

~ door pietboon op 09/04/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: