Amerikaanse dramaserie ‘Mad Men’ 4 vanaf vandaag bij de VARA

‘As near to genius as tv gets’, luidt één van de lovende recensies over de Amerikaanse dramaserie ‘Mad Men’. Eind april dit jaar is deze veelvuldig bekroonde serie ook weer op de Nederlandse televisie te zien: de VARA gaat het vierde seizoen van ‘Mad Men’ uitzenden vanaf woensdag 25 april op Nederland 2. ‘Mad Men’ toont de levens en liefdes van een groep ambitieuze en competitieve mannen en vrouwen, die in de Amerikaanse reclamewereld werken. De serie speelt zich af op het Madison Avenue van de jaren zestig, de bakermat van de New Yorkse reclamebureaus. De werksfeer is er doordrenkt van rivaliteit, vreemdgaan en alcohol en iedereen rookt nog ouderwets veel.

Mad Men’, het vierde seizoen, vanaf woensdag 25 april elke woensdag rond de klok van elf uur bij de VARA op Nederland 2.

Het vorige seizoen verblufte de fans met de cliffhanger in de finale, toen het professionele en persoonlijke leven van Don Draper (Jon Hamm, bekend van o.a. ‘We Were Soldiers’) instortte. In het vierde seizoen blijven Don Draper en de rest van het uitzonderlijke ensemble ons fascineren terwijl ze worstelen met een onzeker bestaan.

In de eerste aflevering van seizoen vier maakt Don een fout die het hele bedrijf in gevaar brengt.

De serie is bedacht door Sopranos-schrijver Matthew Weiner en kreeg lovende kritieken overal ter wereld. Zo is ‘Mad Men’ driemaal Emmy-winnaar voor beste drama serie en Golden Globe winnaar in drie achtereenvolgende jaren. ‘Mad Men’ is behept met een achteloze vrouwonvriendelijkheid, hiërarchie en racisme: een vervreemdende reeks over gladde mannen en vrouwen die wachten op betere tijden.

bron: VARA

~ door pietboon op 25/04/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: