Safari Vet School vanaf 1 mei op Animal Planet

De beste diergeneeskundestudenten uit Engeland reizen af naar de wildernis van Afrika om de spannendste praktijklessen van hun leven te volgen. In het Amakhala Game Reserve moeten ze dieren behandelen die ze nog nooit eerder van zo dichtbij hebben meegemaakt en die met de verkeerde aanpak levensgevaarlijk kunnen zijn, zoals olifanten, zebra’s, jachtluipaarden en neushoorns. De zestien studenten worden opgeleid door de ervaren en gepassioneerde dierenarts dr. Will Fowlds die zelf opgegroeid is op het reservaat en die niet aarzelt om het uiterste van de studenten te vragen. Een harde maar fantastische leerschool waar hoge rapportcijfers niet tellen, maar waar het gaat om besluitvaardigheid, teamwork en snel in kunnen spelen op onverwachte situaties. Want de wilde natuur laat zich niet makkelijk temmen.

Safari Vet School is vanaf donderdag 3 mei om 13:20 uur te zien op Animal Planet.

A change of plans, dat is volgens Will Fowlds het motto van zijn Vet School. Want dat is precies waar het om draait in de wildernis waar niets voorspelbaar is en alles elke keer weer anders. Om de studenten daarop te trainen gooit hij graag de plannen door de war. Wanneer een groep zich grondig heeft voorbereid op het verdoven en verplaatsen van een zebra, kiest Will op het laatste moment voor een ander dier. Lukt het de studenten om de juiste dosering te kiezen voor de verdoving en onder tijdsdruk het beest gezond in de vrachtwagen te krijgen?

De inspanningen van de studenten worden geobserveerd door de bekende dierenarts Steve Leonard die als mentor optreedt voor de studenten. Hij geeft ze feedback over hun werkzaamheden en optreden in groepsverband. Dat kan soms erg confronterend zijn, maar wie in de wildernis wil kunnen werken moet ook wel tegen een stootje kunnen. Want dat is wat anders dan het behandelen van een hond of kat.

Bron: Discovery

~ door pietboon op 26/04/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: