13-18 mei: VPRO/Boy Edgar Prijs op Cultura24

Op woensdag 16 mei wordt de VPRO/Boy Edgar Prijs – live op Cultura24 – uitgereikt aan jazzsaxofonist Yuri Honing. Genoeg reden om een week lang héél véél programma’s over, rond en met deze vergeten Nederjazzheld uit te zenden. Te zien op Cultura24, maandag 14 tot en met vrijdag 18 mei 2012, elke dag vanaf 20:00 uur

Cultura24 begint eigenlijk al op zondagavond 13 mei: direct volgend op de Holland Doc-documentaire De geniale chaos van Boy Edgar van Frank Jochemsen en Marie-Claire Melzer (op Radio 1 vanaf 21:00 uur) kunt u aansluitend op Cultura24 kijken naar een aflevering van Een leven in beeld uit 1973 waarin Boy Edgar door niemand minder dan Sonja Barend in het zonnetje wordt gezet. Verder hebben ze tijdens hun Boy Edgar-week o.a. een hip gemonteerde ode aan Duke Ellington waarbij Boy Edgar zijn held interviewt in Las Vegas, optredens van Boy Edgar’s Big Band en een nooit eerder uitgezonden pilot van een programma waarin Boy Edgar praat met jongeren over jazz. Ook laten ze zien hoe feestelijk de prijs in voorgaande jaren in ontvangst werd genomen door gitarist Anton Goudsmit en saxofonist Ferdinand Povel.

LIVE: uitreiking VPRO/Boy Edgar Prijs 2012

Hoogtepunt is – natuurlijk – het live verslag van de uitreiking van de prijs aan Yuri Honing in het Amsterdamse Bimhuis op 16 mei aanstaande, in nauwe samenwerking met Radio 6’s VPROJazzLive en het MCN. Voor deze bijzondere gelegenheid heeft Honing een speciaal programma samengesteld met zijn eigen Yuri Honing Acoustic Quartet, zijn elektrische band Yuri Honing Wired Paradise en gastoptredens van onder anderen de Belgische pianist Jef Neve en de Puertoricaanse zanger/gitarist Gabriel Rios.

Bron: Cultura24

~ door pietboon op 30/04/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: