Jamie Oliver in halve finale Topchef: de 12 Provincies

20120525-145820.jpg

Op maandag 28 mei gaat voor de overgebleven kandidaten van ‘Topchef: De 12 Provincies’ de spannende halve finaleweek van start. Twee cuisiniers uit elke provincie strijden in duo’s om een felbegeerde plek in de finale, die vanaf maandag 4 juni bij RTL 5 is te zien. Tijdens de finaleweek is de strijd individueel, want er kan er maar één de allerbeste zijn. Deze ‘Topchef 2012’ krijgt maar liefst 25.000 euro.

Uitzendingen ‘Topchef: De 12 Provincies’ bij RTL 5:
Halve finaleweek van maandag 28 mei t/m vrijdag 1 juni.
Finaleweek van maandag 4 juni t/m donderdag 7 juni.

Tijdens de halve finale bereiden de duo’s diverse uitdagende Topclass-gerechten, die zij elke keer van een andere gerenommeerde gastchef krijgen voorgeschoteld. Zo komen onder andere Jef Schuur, eigenaar van Restaurant Culinaire Verwennerij bij Jef op Texel en onderscheiden met één Michelinster, Meesterkok Jeroen Robberegt van Grand Restaurant Karel V in Utrecht en bezitter van één Michelinster en ‘Belofte van het jaar GaultMillau 2012’ Luc Kusters (Bolenius in Amsterdam) voorbij. De druk is hoog, want elke dag sturen chefs Robert Kranenborg en Julius Jaspers duo’s naar huis.

In de uitzending van donderdag 30 mei krijgen de overgebleven kandidaten een opdracht van niemand minder dan Jamie Oliver. Zij staan voor de uitdaging een nieuw gerecht uit zijn boek te bereiden: Konijn met honing en citroen met briljante orgaanspiesjes. Daarnaast staat hen nog een ontmoeting met ‘Meesterijsbereider’ Luc Blok te wachten. De kandidaten leren hoe zij overheerlijk spinazie roomijs kunnen maken, waarna zij uiteraard ook beoordeeld worden op het resultaat.

Aan het einde van de week zijn er nog acht kandidaten over, die zich vanaf dat moment de finalisten van ‘Topchef’ mogen noemen. Zij gaan tijdens de finaleweek een beslissende, individuele strijd aan.

Bron: RTL

~ door pietboon op 25/05/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: