Zwarte Cross 2012 bij de VPRO op TV

20120622-211902.jpg

Motorcross, stunts, muziek, theater, humor en spektakel. Een unieke en bizarre combinatie die elk jaar weer, nu voor de vijftiende keer, steeds meer mensen trekt naar het Zwarte Cross Festival in het Achterhoekse Lichtenvoorde. Met meer dan 152.000 bezoekers vorig jaar is het driedaagse festival inmiddels het grootste en meest spectaculaire motorcrossevenement van West Europa, bekend om zijn typische Achterhoekse gezelligheid. De VPRO is erbij en doet er in twee uitzendingen verslag van.

Zaterdag 21 juli om 23.05 uur, Nederland 3
Zondag 22 juli, 23.15 uur, Nederland 3

Het festival draait om de spectaculaire cross, waar de serieuze wereldkampioenen strijden om de felbegeerde Gouden Helm, afgewisseld door buitenissige klasses met brommers, zelf gebouwde voertuigen, zwaargewichten en zijspannen, waarbij niet de snelheid maar de lol centraal staat. Met meer dan honderd bands op twintig verschillende podia gonst Zwarte Cross ook van muziek. Daarbij bruist het hele terrein met meer dan 300 theaterartiesten en vele huiveringwekkende en lachwekkende stunts.

Wie zijn de bezoekers, de crossers, de mensen achter de schermen en de vrijwilligers die daar werken, wat drijft hun en wat maakt hun uniek. Wat is het Zwarte Cross gevoel?

Door de ogen van Willy Wartaal, Marike Jager en Bastiaan Bosma wordt het unieke karakter van Zwarte Cross belicht en verslag gedaan van het festival.

Daarnaast ook theater en muziek, met optredens van Kaiser Chiefs, The Hives, Chef’s Special, Jah6, Beth Hart, DeWolff, The Asteroids Galaxy Tour, en Nobody Beats the Drum.

Presentatie: Willie Wartaal (De Jeugd van Tegenwoordig), Marike Jager (singer-songwriter) en Bastiaan Bosma (Bullerslug, Coevorduh en ex-zanger van techno-punk band Aux Raus). En dit jaar een bijzondere rol voor Michiel Romeijn.

Bron: VPRO

~ door pietboon op 22/06/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: