‘De Zomer Van 4: Tour du Jour’ zet elke avond de Tour in het zonnetje

Direct na de finale van het EK Voetbal gaan bij RTL 4 alle ballen op de Tour de France met ‘De Zomer Van 4: Tour du Jour’. In deze dagelijkse, zomerse late night talkshow met de Franse slag ontvangt host Wilfred Genee vanaf maandag 2 juli uiteenlopende gasten op het sfeervolle Wilhelminaplein in Naaldwijk/Westland. Zijn twee vaste gasten zijn ervaringsdeskundigen Gert Jakobs (5x Tour de France) en Danny Nelissen (3x Tour de France). Wilfred neemt met Gert bovendien eerder op de dag de kranten door en de noeste ex-wielrenner gaat ook het land in om kijkersvragen te beantwoorden. Uiteraard zijn er beelden van de etappe van de dag, maar er volgen ook reportages vanuit Frankrijk: ‘Jakhals’ Erik Dijkstra doet weer op zijn geheel eigen wijze ter plaatse verslag van de Tour en alles daar omheen.

RTL 4, vanaf maandag 2 juli elke avond tussen 22.30 en 00.00 uur.

Elke avond schuiven er twee bekende gasten aan bij Wilfred, Gert en Danny. In de eerste uitzending zijn dat Erik Hulzebosch en Danielle Oerlemans. In de avonden daarna volgen onder anderen Leontien van Moorsel, Tijl Beckand, Johan Derksen, Bart Veldkamp, Erik Dekker, Steven Rooks, Waylon, Nicolien Sauerbreij, Dennis van der Geest, Erben Wennemars, Wilfried de Jong en Jan Janssen.

‘De Zomer Van 4: Tour Du Jour’ kent verschillende rubrieken. Elke avond is een ronde miss van een lokale koers te gast en wordt er voor een goed doel gefietst: voor de Ride for the Roses, het door Lance Armstrong geïnitieerde wielerevent in het Westland, waarmee geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Met behulp van zonnepanelen en ‘fietskracht’ wordt er bovendien elke dag toegewerkt naar een energie neutrale uitzending.

Na afloop van de Tour de France gaat ‘De Zomer Van 4’ met ‘De Zomer Van 4: De Spelen’ verder met het eerstvolgende grote sportevent van deze zomer: de Olympische Spelen in Londen.

Bron: RTL

~ door pietboon op 27/06/2012.

3 Reacties to “‘De Zomer Van 4: Tour du Jour’ zet elke avond de Tour in het zonnetje”

 1. beste Danny,
  te pas en te onpas komt het woord trein(tje) voorbij denderen
  gaan we dit de hele tour horen

  Lineke Huizing
  Annerveenschekanaal

 2. als het waar is dat er afspraken zijn gemaakt ivm lance armstrong zijn het dus echt maten naaiers

 3. heeft even niets met fietsen te maken, maar wat vinden de mannen van de opmerking van de Frank de Boer over de A-sportiviteit van homo`s? Overigens verkeerd gezegd, minder A-sportief is dus juist sportief?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: