VPRO 3 weken lang “Terug naar Lowlands”

Zaterdag 1 september begint het vierde seizoen van het muziekprogramma Terug naar Lowlands. Presentator Leon Verdonschot ontvangt de komende drie weken in de VPRO-studio opnieuw elke zaterdagavond een gast met wie hij samen terugblikt op het Lowlandsfestival van dit jaar. Beiden kiezen fragmenten uit en lichten hun keuze aan elkaar toe. De gast is zelf eveneens gefilmd op Lowlands, als bezoeker of als optredend artiest. Dit jaar ontvangt Verdonschot Peter Buwalda, Colin Benders alias Kyteman en Dave von Raven, zanger van The Kik.

Zaterdag 1, 8 en 15 september, ca. 23.55, Nederland 3

Naast de live-opnamen zijn ook dit jaar speciaal voor Terug naar Lowlands akoestische sessies opgenomen.

Zaterdag 1 september: schrijver Peter Buwalda
Debuteerde in 2010 met de bekroonde en bejubelde roman Bonita Avenue, waarvan er inmiddels ruim 250.000 zijn verkocht. Buwalda kijkt onder meer naar optredens van The Black Keys, Kyteman (volgens Buwalda “een genie, maar helaas ook een goed mens”), Skrillex (Buwalda’s persoonlijke hoogtepunt van het festival), Spinvis (”Een zanger die schrijver had moeten worden”) en punkband Me First and the Gimme Gimmes (”Op afstand het meest beroerde dat ik in lange tijd heb gezien”). Ook praat hij uitgebreid over zijn liefde voor klassieke muziek: “Bach is een groter genie dan Paul McCartney.” Bijzonder is ook het privé-optreden dat de Brabantse rapper Fresku verzorgde: hij zong voor Buwalda terwijl ze samen in een golfkarretje over het terrein rijden.

Zaterdag 8 september: Colin Benders, alias Kyteman
De meest gelauwerde Nederlandse artiest van de afgelopen jaren, die met zijn orkest dit jaar op Lowlands een memorabel optreden verzorgde op het grootste podium. Verdonschot toont Benders beelden van zijn eigen optreden, dat hij voor het eerst terugziet. Op Benders’ verzoek kijken de twee ook naar het in het buitenland zeer populaire Nederlands dancecollectief Nobody Beats the Drum, naar Spinvis, aan wie Benders veel te danken zegt te hebben, en naar het Lowlands-optreden van rapper Fresku, volgens Benders een van de hoogtepunten van Lowlands 2012.

Zaterdag 15 september: Dave von Raven (zanger van The Kik)
Sixties-fan Von Raven heeft met zijn nieuwe, Nederlandstalige band The Kik een vliegende start gemaakt: hun debuutalbum Springlevend is lovend ontvangen, ze staan het komend najaar in elke Nederlandse club en ze zijn komende televisieseizoen de huisband van De Wereld Draait Door.

Von Raven kijkt onder meer naar een speciaal voor Terug naar Lowlands opgenomen akoestische sessie van de Nederlandse punkband De Heideroosjes en naar het slot van het optreden van zijn eigen band, waar protestzanger Armand (”Misschien wel de grootste levende legende van Nederland,” volgens Von Raven) een gastoptreden verzorgde.

Presentatie en eindredactie: Leon Verdonschot

20120829-192647.jpg
Bron: VPRO

~ door pietboon op 29/08/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: