Wat doet UPC met Nickelodeon HD?

In maart 2012 kondigde UPC in een persbericht aan dat abonnees “vanaf 3 april ook in een super scherpe HD beeldkwaliteit [kunnen] genieten van Nickelodeon’s SpongeBob en the Big Time Rush heren”.  Door technische problemen bij het moederbedrijf van Nickelodeon, Viacom, kon de HD simulcast van Nickelodeon echter niet op tijd gerealiseerd worden. Viacom heeft de problemen inmiddels verholpen en sinds vorige week is Nickelodeon HD te zien bij KPN Interactieve TV. Hoe snel volgt UPC?

In februari werd bekend dat UPC en Viacom een nieuw distributieovereenkomst hadden waarbij afgesproken werd dat naast de HD simulcast versies van de Viacom zenders, tevens Comedy Central Extra aan het Royaal pakket zou worden toegevoegd. Bovendien werden verstrekkende afspraken gemaakt over de Video On Demand producten. Op 3 april 2012 voegde UPC de HD simulcast versies van de andere Viacom zenders Comedy Central en MTV toe aan haar HD pakket op kanaalnummers 81 en 83 respectievelijk en hield UPC kanaal 82 open voor de aangekondigde maar vertraagde zender Nickelodeon HD.

De uitzendingen van Nickelodeon HD komen vanuit het Viacom gebouw in Amsterdam Noord. De eerste signalen dat de technische problemen waren verholpen kwamen nadat de Duitse versie van Nickelodeon HD doorgegeven kon worden, want ook die versie komt uit Amsterdam. Toen op 13 september KPN Interactieve tv de HD versie van de Nederlandse Nickelodeon ging doorgeven was voor eens en altijd duidelijk dat de zender beschikbaar is voor distributie.

De doorgifte van Nickelodeon HD bij UPC zal nu snel kunnen plaatsvinden, mogelijk al op 2 oktober, want er is een distributieovereenkomst en er zijn geen technische belemmering meer. In een reactie aan dit blog noemt UPC echter dat er nog “geen concrete plannen zijn”. Maar hun eigen persbericht van nog geen 6 maanden geleden spreekt dat tegen.

~ door pietboon op 19/09/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: