Scandinavische dramaserie “The Bridge” bij de KRO

20120927-201845.jpg

Vanaf 20 oktober start de KRO met het uitzenden van een nieuwe spannende serie, The Bridge. Wanneer op de Øresundbrug tussen Zweden en Denemarken een lijk gevonden wordt, dwingt deze spectaculaire moord de Zweedse en Deense politie tot een nauwe samenwerking. Gruwelijke gebeurtenissen blijven elkaar opvolgen…

KRO Detective The Bridge, 20 oktober 23.15 uur op Nederland 2

KRO Detectives zendt The Bridge wekelijks uit van zaterdag 20 oktober tot en met 22 december op Nederland 2.

De Deense agent Martin Rohde (Kim Bodnia) en de Zweedse Saga Norén (Sofia Helin) zijn tot elkaar veroordeeld, en gaan met frisse tegenzin de uitdaging aan. Met de moordzaak, maar ook met elkaar. In tien afleveringen volgen we hen in een race tegen de klok om de moordenaar te vinden. De onverwachte wendingen leiden tot de ultieme chaos in de Noordelijke landen.

Met The Bridge kunnen kijkers opnieuw genieten van een spannende, kwalitatief sterke KRO Detective. Afgelopen zomer zond de KRO The Killing 1 en 2 uit. Deze serie werd door gemiddeld 500.000 kijkers bekeken en is met een 8,7 het hoogst gewaardeerde programma dit jaar. Hét bewijs van de populariteit van Scandinavische detectives bij de KRO.

Inhoud aflevering 1
In het midden van de acht kilometer lange Øresundbrug, precies op de grens tussen Denemarken en Zweden, wordt het lichaam van een vermoorde vrouw gevonden. Saga Norén van recherche Malmö en haar collega Martin Rohde van recherche Kopenhagen komen naar de plaats delict. Tot hun verbazing blijkt het niet om één, maar om twee moorden te gaan: twee lichamen zijn in twee gesneden en tegen elkaar gelegd. De bovenste helft is van een bekende Zweedse politica, de onderste van een Deense prostituee. Het wordt een race tegen de klok voor de twee politiekorpsen, een zoektocht naar een moordenaar die geen morele grenzen kent om zijn boodschap duidelijk te maken.

Bron: KRO

~ door pietboon op 27/09/2012.

2 Reacties to “Scandinavische dramaserie “The Bridge” bij de KRO”

  1. Heb het via Film1 Series gezien. Ik vond het een uitstekende serie. Een aanrader dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: