Red Bull Stratos missie van Felix Baumgartner live via YouTube

20121003-170626.jpg

Op 4 november 2012 zendt de BBC een achter-de-schermen documetaire over deze sprong uit

Red Bull Media House zal een wereldwijde livestream uitzenden van de historische Red Bull Stratos missie van Felix Baumgartner via YouTube’s live player platform. Met de Red Bull Stratos missie zal skydiver Felix Baumgartner een recordpoging doen een vrije val van 36.6 km boven aarde te maken. Indien Bamgartner slaagt, wordt hij de eerste mens die de geluidsbarrière doorbreekt met zijn eigen lichaam.

Mede dankzij het succes van het Red Bull Kanaal op YouTube met meer dan 500,000 leden, verwacht men dat het Red Bull Stratos project veel kijkers zal trekken. Deze groep loyale volgers is in de loop der jaren opgebouwd met behulp van Red Bull Media House’s exclusieve programmering op YouTube’s eigen programma-initiatief. Beide internationale mediabedrijven hebben bijzonder veel kennis en ervaring op het gebied van tune-in marketing en live streaming evenementen. Red Bull Media House’s expertise op het gebied van live videoproducties zal ervoor zorgen dat de live stream op elk digitaal platform, inclusief mobiel, op de dag van de Red Bull Stratos missie te zien/volgen/ontvangen is. Verwachting is dat de missie op 8 oktober 2012 plaats zal vinden. De live stream wordt uitgezonden via www.redbullstratos.com, op het Red Bull Kanaal Op YouTube, op www.facebook.com/redbullstratos en op de sites van exclusieve partners met behulp van de embeddable live player van YouTube.

Deze missie naar het begin van de ruimte is een inspirerend, wetenschappellijk hoogstandje, dat de afgelopen vijf jaar is voorbereid. Niet alleen is het wetenschappelijk en technologisch gezien een krachttoer om Felix veilig op 36 km hoogte te brengen, maar ook de registratie van het feit is een tour de force. Daarom heeft Red Bull Media House een team consultants in arm genomen om zeer hoogwaardige camerasystemen te ontwikkelen. De camera’s moeten zowel op grote hoogte en op aarde te gebruiken zijn en niet alleen extreem hoge en lage temperaturen kunnen doorstaan, maar ook het signaal in hoge kwaliteit live doorgeven aan Mission Control.

Samen met Riedel Communications, FlightLine Films en 3G Communications, heeft Red Bull Media House een vliegende productiestudio getest en ontwikkeld die in staat is ieder moment van Felix’ historische 36 km vrije val probleemloos uit te zenden. In totaal zullen meer dan 35 film- en fotocamera’s gebruikt worden, inclusief twee optische volgsystemen op aarde. Zo kunnen de kijkers Felix’ vrije val volledig volgen, van het moment dat hij van zijn capsule in de ruimte stapt tot het moment dat zijn parachute openspringt. Felix draagt ook 3 “point of view” camera’s op zijn lichaam, die de hele belevenis van seconde tot seconde zullen registreren.

De hele YouTube live stream met digitale encoding geleverd door Origin Digital zorgt voor een 4 uur durend live videospektakel voor kijkers over de hele wereld. De Red Bull Stratos missie uitzending bestaat uit:

• Live commentaar van NBC News legende Robert Hager, al 30 jaar correspondent van de nieuwszender
• Een live data feed zodat kijkers precies weten waar Felix zich in de lucht bevindt, zijn snelheid en zijn hoogte gedurende zijn vlucht
• De mogelijkheid om mee te luisteren naar de radiocommunicatie tussen Col. Joe Kittinger en Felix gedurende de hele vlucht
• Live bewegende beelden van het lanceerplatform, de capsule, helikopter met Cineflex en twee HD, infrarood grote hoogte volgsystemen
• Live chat op www.redbullstratos.com

Aangezien de missie perfecte weersomstandigheden vereist, is het niet mogelijk een exacte datum voor de Red Bull Stratos lancering en live uitzending vast te stellen. Vooralsnog staat alles vanaf 8 oktober gepland.

De missie zal ook een grote hoeveelheid wetenschappelijke data opleveren, informatie die op een dag misschien de levens zal redden van testpiloten op grote hoogte, met reddingssystemen geschikt voor boven de Armstronggrens, (18.900 meter). Col. Joe Kittinger is de enige nog levende mens die in de buurt is geweest waar Felix naar toe zal gaan. In 1960 vestigde hij het huidige vrije val record van 31,3 km, als onderdeel van het Project Excelsior van de United States Air Force. Col. Kittinger is adviseur van de Red Bull Stratos missie en zal de enige stem in Felix’ oor zijn gedurende opstijgen en de vrije val.

Bron: persbericht

~ door pietboon op 03/10/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: