De Dakar Pre-proloog 18 november op RTL7

20121028-214729.jpg
Zondag 11 november barst de strijd weer los op het Eurocircuit in Valkenswaard tijdens de negende ‘RTL GP Dakar Pre-Proloog’. De Nederlandse deelnemers van de Dakar Rally 2013 laten het publiek nog één keer zien wat ze waard zijn vóórdat zij afreizen naar Zuid-Amerika voor de loodzware beproeving in januari.

RTL 7: 18 november van 18:00 uur tot 19:00 uur
Herhaling RTL 7: 24 november van 15:25 uur tot 16:25 uur

Het publiek wordt getrakteerd op spectaculaire heats bij de motoren, de auto’s en de trucks. Terug van weggeweest zijn de quads, waarvan er drie aan de start verschijnen in Valkenswaard. De deelnemers rijden dit jaar op een parcours met een extra moeilijkheidsgraad: een nieuwe lus is toegevoegd aan de baan met verschillende jumps en een scherpe bocht waarin ongetwijfeld veel gedrift gaat worden. De hoogtepunten van de Dakar Pre-Proloog zijn op zondag 18 november om 18.00 uur te zien bij RTL 7.

Bij de motoren is Frans Verhoeven de favoriet voor de winst op het Eurocircuit. Ook good old Henk Knuiman is er weer bij net als zijn broer Sten, die zijn debuut gaat maken. Bij de auto’s komen onder meer de winnaar van vorig jaar Erik van Loon aan de start net als Tim Coronel en Jurgen van den Goorbergh in een buggy. Het grootste deel van het Nederlandse Dakarcontingent bestaat ook dit jaar weer uit trucks. Natuurlijk is Gerard de Rooy, de winnaar van de vorige editie, aanwezig samen met zijn teamgenoten Hans Stacey en nieuwkomer Rene Kuipers. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van het VEKA-team met Marcel van Vliet en Peter Versluis.

De prestigieuze Dakar Rally start dit jaar waar hij vorig jaar geëindigd is. Op 5 januari 2013 klinkt het startschot in Lima, de hoofdstad van Peru. Na een zware tocht door Chili en Argentinië is op 20 januari de finish in Santiago, de hoofdstad van Chili. Op 13 januari is in San Miguel de Tucumán in Argentinië de rustdag. Deze rustdag is van groot belang voor de deelnemers, omdat de loodzware woestijnetappes voor het eerst dit jaar aan het begin van de rally plaatsvinden. Tussen start en finish moeten de deelnemers een parcours afleggen van meer dan 8000 kilometer.

Bron: RTL

~ door pietboon op 28/10/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: