Documentaire over Baumgartner’s sprong zondag op de BBC

Felix Baumgartner (foto: BBC)

De BBC zendt op zondag 4 november de documentaire special “Space Dive” uit. Hierin wordt het achter-de-schermen verhaal verteld van de historische, en record brekende, vrije val die Felix Baumgartner vanaf de rand van de ruimte maakte. De hele wereld hield zijn adem in toen Felix de eerste persoon werd die op 15 oktober in een vrije val de geluidsbarrière doorbrak, met een sprong van 128.100 voet hoogte.

Space Dive, zondag 4 november 21:30-23:00 uur op BBC Two en BBC HD

In Space Dive zien we beelden die tot nu toe strikt geheim zijn gehouden. Beelden van camera’s die aan het pak van Felix vast zaten, onder andere toen hij door de geluidbarrière heen brak. De documentaire volgt Felix tijdens jaren training onder het toeziend oog van de 82-jarige Colonel Joe Kittinger, de man die het originele record vestigde toen hij van 102.000 voet sprong, 50 jaar geleden. Sindsdien zijn trouwens twee mannen omgekomen bij vergelijkbare pogingen.

Tijdens Felix intense trainingen zijn de camera’s ook aanwezig en daar leggen ze vast hoeveel moeite Felix had zijn claustrofobie te beheersen, een angst die hem overkwam toen hij het ruimte pak aantrok. We zien ook dat de missie bijna werd afgeblazen tijdens de klim omhoog, en we zien dat Felix tijdens het spinnen in de afdaling bijna bewusteloos raakte.

Bron: BBC

~ door pietboon op 30/10/2012.

3 Reacties to “Documentaire over Baumgartner’s sprong zondag op de BBC”

  1. En weet je ook waar ik een herhaling kan bekijken?

  2. Wauw, dank je!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: