UPC lijkt introductie HBO af te stemmen op introductie Film1 GO

UPC heeft vandaag aan dit blog bevestigd dat er geen introductie van zenders in november gepland staat, ook geen HBO dus. Het lijkt er dus meer en meer op dat de introductie van HBO bij UPC afgestemd wordt op de introductie van Film1 GO.

Film1 GO, dat in december wordt verwacht, is de online service van Film1 voor iPhone, iPad, Android smartphone/tablets en PC/Mac. Abonnees van Film1 zullen deze dienst bij hun abonnement erbij krijgen. Deze dienst is vergelijkbaar met de HBO GO, die abonnees van HBO er standaard bij ontvangen.

Chellomedia, het bedrijf achter Film1, is net als UPC onderdeel van Liberty Global. Door de lancering van HBO bij UPC uit te stellen tot het moment dat Film1 een gelijkwaardige dienst kan leveren lijkt UPC het zusterbedrijf te helpen. De kijker is dan wel het ondergeschoven kind. Chellomedia werkt voor Film1 GO samen met Tvinci, dat zowel Playready als Widevine als DRM oplossingen aanbiedt. Voor Horizon TV gebruikt UPC momenteel ook Widevine.

Na introductie van Film1 GO bieden zowel Film1 als HBO meerdere lineaire kanalen in HD en SD, een On Demand dienst en een TV Everywhere service aan.

~ door pietboon op 30/10/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: