Sport1 wil Formule 1 in HD en op meerdere kanalen tegelijkertijd uitzenden

UPDATE: Sport1 verwerft de rechten voor drie seizoenen, klik hier voor meer informatie.

 

Sport1 en het Formula One Management, dat de uitzendrechten bezit van de Formule 1, zijn in de afrondende fase van de onderhandelingen over de uitzendrechten voor de komende drie jaar. Sport1 zal in geval van een positief onderhandelingsresultaat vanaf seizoen 2013 alle vrije en kwalificatietrainingen alsmede de race live en in HD uitzenden. Daarnaast wordt de abonnees van Sport1 in veel gevallen de mogelijkheid geboden op een ander kanaal van Sport1 een andere uitzendsignaal (bijvoorbeeld met beelden van de on board camera’s) te bekijken. Daarnaast zal iedere race uitgebreid worden voorbeschouwd met reportages ter plekke.

Alle wedstrijden zullen daarnaast ook te zien zijn bij Veronica. Zij zullen 3 live wedstrijden uitzenden, die in Canada, USA en Brazilië en 16 samenvattingen. Ook Veronica stuurt een reportageteam naar de circuits om daar de wedstrijden registreren en reportages te maken. Veronica begint dagelijks om 18:00 uur met uitzenden, de gekozen live races zijn dan ook allen op het Amerikaanse continent.

Update: op 5 december is bekend geworden dat 21 juli 2013 gereserveerd is voor een extra 20ste race in Europa, doordat de Duitse GP naar 7 juli gaat.

Sport1 voegt de Formule 1 wedstrijden toe aan het uitgebreide sportpakket dat al bestaat uit alle belangrijke buitenlandse voetbalcompetities, alle internationale golf toernooien, de grootste tenniswedstrijden, de MotoGP, het NBA basketball en de Europa League basketball en de Diamond League atletiek.

Bron: Chellomedia/SBS

~ door pietboon op 28/11/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: