Veel live tennis op tv in aanloop naar Australian Open

Van 14 januari tot en met 27 januari 2013 wordt in Melbourne het Australian Open tennis toernooi gespeeld. Dit toernooi wordt door Eurosport op haar verschillende kanalen live uitgezonden. In aanloop naar dit toernooi zenden Eurosport en Sport1 veel live tennis uit.

Eurosport verloor afgelopen jaar de rechten voor de belangrijkste WTA wedstrijden aan Sport1. Sport1 heeft daarmee de rechten voor de belangrijkste ATP en WTA wedstrijden, de Davis Cup en Wimbledon in handen. De rechten van de overige drie Gram Slams zijn nog in handen van Eurosport. Dat betekent echter niet dat we buiten de Grand Slams om tennisloos zijn bij Eurosport, er vallen altijd wat losse toernooien op te pikken.

Zo zendt Eurosport vanaf maandag 31 december tot en met zaterdag 5 januari rechtstreeks het ATP toernooi van Doha in Qatar uit op haar beide netten. Een week later, van 8 tot en met 10 januari, zenden ze via Eurosport 2 rechtstreekse beelden uit van het World Tennis Challenge in Adelaide. Dit demonstratie toernooi wordt door veel ATP spelers gezien als een goede voorbereiding voor de Australian Open, die een paar dagen later start.

In aanloop naar de eerste Grand Slam van het nieuwe jaar zendt Sport 1 rechtstreekse beelden uit van twee WTA toernooien. Van 4 januari tot en met 6 januari zijn worden de laatste ronden van het WTA toernooi van Brisbane uitgezonden. Een week later, van 10 tot en met 12 januari zendt Sport1 de laatste drie dagen uit van het WTA toernooi van Sydney.

Al met al zijn er dus 12 dagen live tennis te zien op Sport1 en Eurosport in aanloop naar de Australian Open.

Bron: Eurosport, Sport1

~ door pietboon op 30/12/2012.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: