KPN onder druk kijkers om TV pakket aan te passen

KPN zal onder druk van haar kijkers mogelijk de 538 televisiezender Slam!TV terugplaatsen in haar televisiepakket. Deze zender werd 24 januari nog uit het pakket gehaald ter faveure van Xite.

Televisieaanbieders hebben twee soorten klanten, de zenders (B2B) en de kijkers (B2C). Bij het samenstellen van tv pakketten wordt te vaak de kijker als klant vergeten, zo ook ondervond KPN.

Na het vervangen van Slam!TV in het pakket van zowel Digitenne en Interactieve TV door Xite op 24 januari heeft de KPN zeer veel kritiek ontvangen van haar gebruikers. Zoveel zelfs dat ze zeer waarschijnlijk hun pakket hierop wederom gaan aanpassen.

Op de Facebook pagina van KPN kan vanaf gister het volgende bericht worden gelezen:

We hebben gemerkt dat jullie Slam!TV erg waarderen en wij doen dat zelf ook. Met regelmaat herzien we ons zenderpakket samen met de zenders, waarin we kijken naar het nieuwe aanbod en populariteit van de zender.

We doen graag iets met jullie feedback en zijn momenteel met Slam!TV in gesprek over de mogelijkheden om de zender weer toe te voegen aan ons pakket. We houden je hier op de hoogte van deze ontwikkelingen.

KPN is niet de enige aanbieder die deals sluiten met zenders zonder aan de klant te denken. In 2010 ben ik dit blog juist om die reden begonnen, om de kijker ook een stem te geven in het media landschap.

Bron: KPN

~ door pietboon op 16/02/2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: