UPC voegt Twitter en andere Apps toe op Horizon Mediabox

UPC breidt het app-menu op de Horizon Mediabox uit met nieuwe apps: Twitter, Mediawijsheid, AMBER Alert en Two in a Zoo. De ruim 100.000 Horizon-klanten kunnen de apps direct gebruiken; deze zijn automatisch toegevoegd. Met deze nieuwe apps komt het totaal op 38 apps. In de loop van 2013 wordt het Horizon app-platform verder uitgebreid met nieuwe apps, mogelijkheden en functionaliteiten.

Twitter

Met de Twitter-app kan men met behulp van de UPC-afstandsbediening, of via iPhone of iPad, op het tv-scherm een live tv-programma kijken en tegelijkertijd twitteren. Met de eerder toegevoegde Facebook-app en nu de Twitter-app wordt tv kijken via Horizon steeds socialer.

Mediawijsheid

Zes video’s voor kinderen gaan in op een veilige omgang met internet, social media, reclame, games en cyberpesten. Het bevat quizjes voor kinderen en informatie voor de ouders. Met deze informatie kunnen ouders samen met hun kinderen over de digitale wereld in gesprek gaan. De app bevat informatie van het gratis lespakket ‘Mediawijsheid’ voor basisscholen, dat is ontwikkeld door KlasseTV en mogelijk gemaakt door UPC.

Two in a Zoo

Een memoriespel met dieren voor kinderen om hun geheugen te trainen. Vaardigheid in het omgaan met digitale media is inmiddels bijna net zo belangrijk als kunnen lezen en schrijven. Vanuit die overtuiging ontwikkelt UPC allerlei programma’s en middelen om kinderen de kansen van digitale toepassingen te laten benutten en om veilig en verantwoord gebruik te stimuleren.

AMBER Alert

AMBER Alert Nederland is het landelijke waarschuwingssysteem van de Nederlandse politie bij urgente kindervermissingen en –ontvoeringen. Als de politie een AMBER Alert verstuurt, geeft de AMBER Alert app een melding aan de tv-kijker. Er verschijnt een klein scherm op het tv-scherm (een pop-up) om hem te informeren dat een kind is verdwenen en dat hij meer informatie in het AMBER Alert app kan vinden. De app geeft daarnaast een lijst met foto’s en informatie van vermiste kinderen.

Bron: UPC

~ door pietboon op 21/02/2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: