Belgische omroepen kondigen “Stievie” aan op moment dat Telenet “Yelo-TV” lanceert

Binnenkort hebben Belgische televisiekijkers de keus om televisie on-the-go te bekijken via hun televisie aanbieder, zoals de kabelmaatschappijen, of via de omroepen, zoals de VRT. In Nederland gaf Ziggo al aan hun TV Everywhere diensten ook buiten hun verzorgingsgebied te willen aanbieden. De initiatieven zoals we die nu in België zien zou nog een aanvullende concurrentie model kunnen leveren.

Telenet, een zusterbedrijf van UPC, kondigde gister aan Yelo TV te lanceren. Een dienst die te vergelijken is met de Horizon TV diensten van UPC. Yelo TV is de nieuwe tv-ervaring waarbij de klant zijn favoriete programma’s, live of opgenomen, op elk scherm kan bekijken. Yelo TV zal op 5 maart beschikbaar zijn op tablet, smartphone en computer, en vanaf 3 april op de tv. Vele aanbieders van digitale televisie in Nederland bieden al een dergelijke dienst aan.

Een dag voor deze aankondiging in Belgie, kondigden een groep omroepen een alternatief voor deze online diensten aan, onafhankelijk van de televisie aanbieders: Stievie. Stievie is de naam van de app waarmee men live en licht uitgesteld tv kan kijken op iPhone en iPad. Stevie is vandaag voorgesteld door VRT, VMMa en SBS Belgium, die de app samen hebben ontwikkeld.  10.000 Vlamingen zullen Stievie de komendemaanden kunnen uitproberen via hun iPhone en iPad. Tijdens deze testfase wordt nagegaan hoe zij de app precies gebruiken en welke verbeteringen eventueel mogelijk zijn. Daarna wordt bekeken hoe en wanneer Stievie beschikbaar wordt gemaakt voor alle Vlamingen.

Yelo TV

Stievie

Bron: Telenet/VRT

~ door pietboon op 22/02/2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: