Russische meteoriet inslag nader onderzocht op Discovery

42-43591794_CORBIS_EXPIRES220313

Waarom zagen we de gigantische meteoriet die op 15 februari boven Rusland explodeerde niet aankomen? Zou een brokstuk van nog grotere omvang in de toekomst onze aarde kunnen vernietigen? En belangrijker: kunnen we daar ooit wat tegen doen? Deze en andere vragen worden beantwoord in de speciale documentaire ‘Fire in the Sky’ die onderzoek doet naar de impact van de meteorieteninslag in Rusland waarbij honderden huizen getroffen werden en meer dan duizend mensen gewond raakten.

Fire in the Sky: Russian Meteor Explosion is op zondag 3 maart om 21:00 uur te zien op Discovery Channel en Discovery Channel HD.

Discovery Channel neemt een kijkje achter de schermen van deze grootste inslag sinds 1908 en vertelt wat er precies gebeurde. Het programma bezoekt het Sandia National Lab en legt uit wat de wetenschap is achter zo’n inslag. Ook bekijkt het hoe we de rondvliegende rotsen in de ruimte observeren en hoe het kan dat we deze over het hoofd zagen. En uiteraard staat de vraag centraal wat de kans is dat een groot stuk ruimtepuin onze aarde ooit compleet verwoest. En of dit te voorkomen is. Het programma onderzoekt de mogelijkheden: van ruimtevaartuigen die de brokstukken tijdig opsporen tot laserstralen die ze uit hun baan duwen.

Bron: Discovery

~ door pietboon op 25/02/2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: