‘Brigitte Kaandorp: Cabaret Voor Beginners’ bij RTL 4

In de theatershow ‘Cabaret Voor Beginners’ tracht de kleurrijke, chaotische Brigitte Kaandorp de bezoekers de kneepjes van het cabaret-vak bij te brengen. De cabaretvoorstelling, opgenomen in Stadsschouwburg Groningen, is zaterdag 2 maart te zien bij RTL 4.

Zaterdag 2 maart 20.30 uur bij RTL 4

Volgens Kaandorp kan iedereen het cabaret-vak leren, als je maar de juiste tien stappen doorloopt. De cabaretière heeft ‘de tien gouden regels’ overzichtelijk op een bord geschreven en loopt deze in de twee-en-half-uur durende show door. Brigitte zal Brigitte niet zijn als ze tijdens haar verhaal meerdere uitstapjes maakt, van een theaterbezoekster met gangreen-tenen tot de bouwvakkers die recentelijk in haar huis aan het werk waren.

Met haar opvallende creaties weet de vakvrouw zoals altijd de zaal een fantastische avond te bezorgen. De verhalen beschrijft zij zo krachtig dat de kijker direct beeld krijgt bij de komische situatie die zij vertelt. Natuurlijk mogen haar piano-kwaliteiten en haar humoristische liedjes niet aan de voorstelling ontbreken. De show staat als een huis, met grappen die hier en daar op het randje liggen.

Brigitte Kaandorp: “Ik vind het ontzettend leuk en spannend dat mijn voorstelling ‘Cabaret Voor Beginners’ uitgezonden wordt bij RTL4. Vanaf de eerste kennismaking met RTL ontstonden van beide kanten, naast mijn theatervoorstelling, al gauw enthousiaste plannen voor de toekomst. RTL heeft een leuk creatief team, de lijnen zijn kort en de mogelijkheden groot, met name op het gebied van de uitvoering van mijn liedjes. We kijken uit naar een mooie samenwerking.’

Brigitte Kaandorp won 30 jaar geleden het Camerettenfestival. Met 14 verschillende theatershows en meerdere onderscheidingen waaronder Koninklijke versierselen, de prestigieuze ‘Gouden Harp’ en de Annie M.G. Schmidtprijs is Kaandorp niet meer weg te denken uit de cabaret-wereld.

Bron: RTL

~ door pietboon op 25/02/2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: