RTL Nieuws vanaf 1 maart ondertiteld

Op vrijdag 1 maart 2013 start RTL Nederland met de ondertiteling van RTL Nieuws. De bulletins van 18.00 uur, 19.30 uur, het late nieuws en RTL Weer worden vanaf dat moment live ondertiteld voor doven en slechthorenden.

RTL is hiervoor een samenwerking aangegaan met P2P Ondertiteling. Het bedrijf was vorig jaar betrokken bij de ondertiteling van het Carré verkiezingsdebat en is vanaf nu verantwoordelijk voor de ondertiteling van de genoemde nieuwsbulletins. In het entertainment segment ondertitelde RTL reeds de dagelijkse soap ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’. Daar wordt nu een aantal titels aan toegevoegd:

· De dramaserie ‘Moordvrouw’, vanaf 8 maart aanstaande bij RTL 4
· De nieuwe comedy ‘Aaf’, vanaf 16 maart aanstaande bij RTL 4
· De nieuwe soap ‘Malaika’, vanaf 25 maart aanstaande bij RTL 5

Erland Galjaard, programma directeur RTL Nederland, licht toe: “Het Carré debat vorig jaar heeft ons doen beseffen dat we onze dove en slechthorende kijkers meer tegemoet moeten komen. Ik ben blij dat we dat moment nu kunnen aankondigen. We denken met deze selectie, een mix van informatie en entertainment, een stap in de goede richting te maken. Later dit jaar en in 2014 volgen meer van onze programma’s.”

De ondertiteling van de entertainment programma’s wordt verzorgd door Ericsson Translation Services. Op 23 februari jl. werd de onemanshow van Najib Amhali bij RTL 4 ook ondertiteld, mede op verzoek van de cabaretier zelf. ‘Cabaret voor Beginners’ van Brigitte Kaandorp, te zien bij RTL 4 op 2 maart aanstaande, is ook te volgen voor doven en slechthorenden.

Bron: RTL

~ door pietboon op 28/02/2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: