BBC 1 HD en BBC 2 HD naast elkaar bij UPC

Vanaf vandaag is BBC HD omgedoopt in BBC Two HD en zal het dezelfde programmering hebben als BBC Two. Dit heeft ook tot veranderingen in de EPG van UPC geleid.

UPC gaf tot nu toe het oudere BBC HD kanaal in de gids vóór het later gestartte BBC One HD weer, kanaal 86 en 87 respectievelijk. Met de naamswijziging en programmeringswijziging van BBC HD zou dit betekenen dat het tweede kanaal voor het eerste zou worden weergegeven.

UPC heeft dit gecorrigeerd en geeft nu BBC One HD op kanaal 86 door en BBC Two HD op kanaal 87.

Ziggo, in tegenstelling tot UPC, heeft de naamswijziging van BBC HD aangegrepen om deze zender uit haar pakket te verwijderen. Dit is ze niet in dank afgenomen door de abonnees. Ziggo heeft nu namelijk geen enkele Britse of Duitse HD zender meer in haar pakket.

Lees ook: Waarom ziet Ziggo niet de toegevoegde waarde van de BBC?

BBC Two HD begon vanmorgen om 7 uur aan haar uitzendingen. De lancering van BBC Two HD volgt de succesvolle lancering van BBC One HD in november 2010. Met het starten van BBC Two HD zal er een periode beginnen waarbij programma’s van BBC Three en BBC Four alleen via de Britse iPlayer dienst in HD te zien zullen zijn. Deze iPlayer dienst is niet in Nederland beschikbaar.

De BBC is momenteel opties aan het uitwerken voor deze andere zenders en de 3D programmering. Een optie is om de programmering van BBC Two HD korte tijd te onderbreken. Dit zal onder zeer waarschijnlijk gebeuren in november als er een speciale aflevering van Doctor Who in 3D zal worden uitgezonden via het kanaal van BBC Two HD.

~ door pietboon op 26/03/2013.

3 Reacties to “BBC 1 HD en BBC 2 HD naast elkaar bij UPC”

  1. Vanochtend was BBC Two HD nog te zien bij Ziggo via het kanaal van BBC HD. Inmiddels is deze door Ziggo vervangen door een mededeling. Helaas geen BBC in HD kwaliteit meer bij Ziggo.

  2. Hoi Piet, bij de Horizon zijn de BBC HD versies op de SD plekken geplaatst. Dus op 50 en 51. De plekken 86 en 87 zijn niet meer aanwezig. History HD is van 62 verplaatst naar de SD plek 306 (Horizon box dus).

  3. I’m seriously annoyed. It seems there isn’t another alternative in my region.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: