Sport1 breidt MotoGP uitzendingen uit met de Red Bull Rookies Cup

Sport1 heeft voor de komende twee seizoenen opnieuw de rechten verworven van de MotoGP. Vanaf het eerste weekend in april zal de zender de MotoGP, Moto2 en Moto3 trainingen, kwalificaties en races rechtstreeks uitzenden. Ook de TT van Assen zal live bij Sport1 te zien zijn.

Net als de afgelopen twee seizoenen zal Frank Weeink alle races van commentaar voorzien.

Het eerste weekend, de Grand Prix van Qatar, is een nachtrace waarvan de MotoGP race om 21:00 uur op zondag 7 april in HD te zien zal zijn op Sport1 Select. De overige klasses zijn live te zien op Sport1 Extra1 voorafgaand aan de MotoGP race. De uitzendingen op vrijdag 5 en zaterdag 6 april zijn te zien op Sport1 Extra1. De trainingen van donderdag 4 april wordt ook uitgezonden op Sport1 Extra1, maar met Engelstalig commentaar.

Will Moerer, Vice-President Film1/Sport1:

‘De afgelopen twee seizoenen heeft de MotoGP bewezen dat het een echte toevoeging is aan ons brede topsportpakket. Sinds dit seizoen zenden we ook de Formule1 live uit op Sport1. Doordat de MotoGP en de Formule 1 agenda redelijk op elkaar zijn afgestemd kunnen we onze kijkers van maart tot en met november bijna wekelijks of MotoGP of Formule 1 aanbieden. Kortom liefhebbers van snelle motoren komen de komende jaren aan hun trekken bij Sport1’.

Naast de MotoGP, Moto2 en Moto3 zal Sport1 dit jaar ook de Red Bull MotoGP Rookies Cup uitzenden. De Red Bull MotoGP Rookies Cup is een race-klasse onder de Moto3. De coureurs, die meestal jonger zijn dan 20 jaar, rijden op motoren die te vergelijken zijn met de Moto3-motoren. De Nederlander Scott Deroue won vorig jaar 3 races en eindigde als 2e in het kampioenschap. Dit jaar is hij een van de favorieten. Een race-weekend bestaat vrijwel altijd uit 2 races: één op zaterdag en één op zondag. In totaal zijn er 8 race-weekenden. De eerste Red Bull MotoGP Rookies Cup is op 20 en 21 april in Austin, Texas.

Bron: Sport1

~ door pietboon op 28/03/2013.

6 Reacties to “Sport1 breidt MotoGP uitzendingen uit met de Red Bull Rookies Cup”

  1. Allemaal prachtig, alleen heb ik met Sport1 via Canaldigitaal niet het pakket gekregen dat me beloofd was. Sport1 Extra1 en 2 ontbreken in de zenderlijst waardoor ik F1 en MotoGp niet kan zien zoals ik had gehoopt terwijl wel het volle pond betaald moet worden.

  2. Wat een bagger zender is sport1. Reclame maken voor motogp zenden ze alleen de race uit van de motogp klasse. Voor het overige moet je sport1 EXTRA nemen! Ook maar weer opgezegd dus.

    • Sport1 heeft geen aparte abonnementen voor de zes kanalen. Waarschijnlijk heb jij een aanbieder die niet alle kanalen doorgeeft, zoals CanalDigitaal. Maar de Extra kanalen zijn gewoon onderdeel van het enige abonnement dat bestaat.

      CanalDigitaal kijkers kunnen standaard gebruik maken van Sport1 GO en zonder meerkosten zo wel naar de Extra kanalen kijken.

    • Sport 1 heeft afgelopen weekend alle trainingen, kwalificaties en wedstrijden uitgezonden op sport 1 extra, zoals ik zelf heb kunnen volgen via ziggo. De F1 wordt uitgezonden via sport 1 select in HD, ook de trainingen en kwalificaties, en mocht je een wedstrijd hebben gemist dan kun je later op de dag de volledige wedstrijd alsnog zien en ook dan zonder reclame. Ik ben zeer tevreden met mijn sport 1 pakket bij ziggo.

  3. Owja shit. te vroeg aan het zeuren je hebt gelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: