Annechien Steenhuizen nieuwe anchor 8 uur Journaal

Annechien-Steenhuizen-ANP-mail-versie_Crop_CY15_CX79_DPC_W220_H150Annechien Steenhuizen (35) wordt de nieuwe presentator van het NOS Journaal van 20.00 uur. Vanaf 13 mei zal zij afwisselend met Rob Trip het belangrijkste NOS Journaal op televisie presenteren. Steenhuizen volgt Sacha de Boer op, die begin maart aankondigde na tien jaar te stoppen als anchor.

Annechien Steenhuizen:

“Ik ben waanzinnig blij dat ik deze kans krijg. Dit is er zo een die één keer in je leven voorbij komt. Het NOS Journaal van 20.00 uur is voor zo veel mensen hét moment van de dag waarop zij bijgepraat worden over het nieuws van de dag. Ik ben vereerd dat ik dit mag gaan doen en heb ontzettend veel zin om te beginnen.”

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws:

“Met Annechien krijgt het NOS Journaal van 20.00 uur een nieuwe en zeer talentvolle anchor, die haar sporen als journalist en als presentator al ruimschoots heeft verdiend. Ik ben blij en trots dat Annechien deze keuze maakt en ik weet zeker dat zij zeer op haar plaats zal zijn in het NOS Journaal van 20.00 uur.”

Annechien Steenhuizen startte haar journalistieke loopbaan in 1999 na afronding van de School voor de Journalistiek in Utrecht. Ze begon bij RTL als redacteur voor verschillende programma’s. In 2002 stapte ze over naar RTV Utrecht waar ze radioverslaggever en televisiepresentator werd. In 2008 werkte ze een aantal maanden als ‘Jakhals’ voor De Wereld Draait Door. Begin 2009 kwam Steenhuizen in dienst van de NOS als presentator van het NOS Journaal op 3 (nu: NOS op 3). Ruim tweeëneenhalf jaar later, in 2011, maakte zij de overstap naar het NOS Journaal.

Bron: NOS

~ door pietboon op 02/04/2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: