Na ESPN stopt ook de BBC met 3D

De BBC stopt aan het einde van dit jaar zijn 3D activiteiten voor een onbepaalde periode vanwege een gebrek aan animo bij het publiek. Het hoofd van 3D bij de BBC, Kim Shillinglaw, heeft dit bekend gemaakt in een interview in de Radio Times. Afgelopen maand maakte ook ESPN bekend de 3D activiteiten voor onbepaalde tijd te stoppen.

Op dit moment wordt door de BBC de halve finales en finales van het dames en heren Wimbledon toernooi in 3D uitgezonden, dit gebeurt echter via een speciale satellietfrequentie en niet de reguliere BBC kanalen. Verder is dit jaar nog een speciale 3D uitzending van Doctor Who gepland ter ere van de 50ste verjaardag van deze serie. Dat zal voorlopig het laatste 3D programma van de BBC zijn. Het is nog niet duidelijk via welk regulier of niet regulier kanaal die uitzending bij de kijker gebracht wordt.

De kijkcijfers voor de 3D uitzendingen van de BBC zijn erg tegengevallen. Zo keek tijdens de kerst minder dan 5% van de kijkers met een 3D toestel naar de kersttoespraak van de Koniging en de film Mr Stink, die beide ook in 3D te zien waren.

Bron: BBC

~ door pietboon op 05/07/2013.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: