BBC komt met 5 nieuwe HD kanalen

De BBC heeft vandaag aangekondigd begin 2014 met 5 nieuwe HD kanalen te komen. Het gaat om de HD versie van BBC Three, BBC Four, CBeebies, CBBC en de Britse variant van BBC News.

De nieuwe zenders komen ook op de Britse versie van Uitzending Gemist, de iPlayer, beschikbaar. Tevens is aangekondigd dat er onderzoek komt hoe ook de regionale variaties in HD aangeboden kan worden.

De programmering van de HD zenders zal gelijk zijn aan die van de bestaande SD variant. Sinds de wijziging van BBC HD in BBC Two, vorig jaar, zijn de programma’s van BBC Three en Four niet meer in HD beschikbaar geweest.

Tony Hall, directeur generaal van de BBC over de aankondiging:

“BBC One HD and BBC Two HD have already proved to be highly valued by our audiences and I’m delighted that we’re able to follow this with the launch of five new subscription-free BBC HD channels by early 2014. These new channels will allow us to showcase more of our programming at its very best.”

De meeste Nederlandse aanbieders, met uitzondering van Ziggo, geven momenteel de HD versie van BBC One en BBC Two al door. Het is te vroeg om aan te geven wat de aanbieders met de nieuwe zenders gaat doen. De SD versie van vier van de vijf nieuwe zenders is nu al bij de meeste Nederlandse aanbieders te bekijken.

Bron: BBC

~ door pietboon op 16/07/2013.

Eén reactie to “BBC komt met 5 nieuwe HD kanalen”

  1. Triest dat Ziggo niet eens BBC One HD en BBC Two HD doorgeeft. Laat staan de 5 nieuw aangekondigde BBC HD zenders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: